POLICIJA IŠČE DVA PROTESTNIKA S FOTOGRAFIJ: Tudi današnji shod ni prijavljen, zato poziva "protestirajte mirno" (FOTO)

Kronika

Policija preiskuje okoliščine več kaznivih dejanj v sklopu protestov, ki so potekali prejšnji torek v Ljubljani. Prek medijev zbirajo tudi informacije o dveh konkretnih protestnikih. Vse, ki imajo informacije o kaznivih dejanjih na protestih, prosijo, naj to sporočijo najbližji policijski postaji, so sporočili s PU Ljubljana.

Informacije lahko sporočijo tudi na anonimni telefon 080 1200, na interventno številko 113 ali na elektronski naslov protesti.pulj@policija.si.

Shod nasprotnikov omejevalnih ukrepov za preprečitev širjenja koronavirusa je napovedan tudi za to sredo, policija pa vse morebitne udeležence poziva, naj protestirajo mirno in strpno ter naj upoštevajo navodila in ukaze policistov. Shod tudi tokrat ni prijavljen.

Policija napoveduje, da bo ves čas spremljala dogajanje na prostoru, kjer bo potekal javni shod, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je v včerajšnji izjavi na vprašanje, ali bo policija ob morebitnih protestih v sredo zopet odreagirala z uporabo sile, dejal, da če bo nasilje znova eskaliralo, "je verjetno prav, da policija odgovori tako, da to eskalacijo nasilja prepreči".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  14 .10. 2021 ob  12: 15
Ala špijunčki, tecte takoj javit policiji
štupido |  13 .10. 2021 ob  18: 15
Vsako jutro pri Kreku na dozi metadona, ampak to itak že veste. ste jih vi poslali delat kažin.
vseved |  13 .10. 2021 ob  08: 31
11
Preiskuje policija morda tudi Franca Trunka ? Ali pa je nedotakljiv, varno pod okriljem Hojsa in Kanglerja?