POLICIJA BO OVADILA RAZREŠENEGA MINISTRA: Grozi mu do osem let zapora

Svet

Hrvaška policija bo kazensko ovadila nekdanjega ministra za obrambo Maria Banožića zaradi povzročitve prometne nesreče s smrtnim izidom v soboto, je danes poročala hrvaška tiskovna agencija. Banožiću, ki ga je premier Andrej Plenković razrešil že na dan nesreče, grozi do osem let zaporne kazni.

Nesreča se je zgodila v soboto zjutraj blizu Vinkovcev, ko je Banožić po navedbah tožilstva z osebnim avtomobilom v gosti megli nevarno prehiteval tovorno vozilo, pri tem pa trčil v kombi, ki je pripeljal iz nasprotne smeri. 40-letni voznik kombija je v nesreči umrl, poškodovanega Banožića pa so sprva odpeljali v lokalno bolnišnico in ga nato premestili v klinični center v Osijeku.

Vukovarsko-sremska policijska uprava je za televizijo N1 potrdila, da razrešenemu ministru grozi do osem let zaporne kazni za povzročitev prometne nesreče s smrtnih izidom iz malomarnosti.

Plenković je pojasnil, da bo že v ponedeljek začel z iskanjem Banožićevega naslednika, do tedaj pa naloge ministra opravlja državni sekretar Zdravko Jakop. Kot je povedal premier, je razrešeni minister še vedno v kliničnem centru, kjer okreva po hudih poškodbah, še navaja Hina.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija