POLETNA NOČ V SOJU PRISTANIŠKIH LUČI IN DVIGAL: Vrača se Simfonija Kopra s Slovensko filharmonijo

Koper

Na potniškem terminalu pristanišča bo 30. junija na koncertu z naslovom Simfonija Kopra nastopil orkester Slovenske filharmonije s pevko Jadranko Juras. Podobno prireditev so izpeljali leta 2019, naslednje tri izvedbe pa sta preprečila covid-19 in slabo vreme. Organizatorji so Mestna občina Koper, Luka Koper in društvo prijateljev glasbe.

Na koprski občini so si pred štirimi leti zamislili dogodek, ki bi povezal gospodarstvo in kulturo. K projektu sta pristopila Društvo prijateljev glasbe in Luka Koper. Koprski župan Aleš Bržan si želi, da bi bil v mestu tak dogodek najmanj enkrat vsako leto, so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost po današnji novinarski konferenci.

Mestna občina Koper, Luka Koper in Društvo prijateljev glasbe so že leta 2019 premierno predstavili Simfonijo Kopra,...

Posted by Luka Koper on Utorak, 30. maj 2023.

Po besedah članice uprave Luke Koper Nevenke Kržan je premierna uprizoritev Simfonije Kopra pred štirimi leti navdušila množico obiskovalcev, zato si v družbi želijo, da bi prerasla v tradicionalen dogodek. Poudarila je, da bo Luka Koper tudi v prihodnje podpirala take dogodke in s tem okolju in skupnosti vračali tisto, za kar jih pristaniška dejavnost prikrajša.

Predsednica Društva prijateljev glasbe Tatjana Jercog je povedala, da so se za sodelovanje pri projektu odločili zaradi načela, da moramo ceniti to, kar imamo. Koper nima koncertne dvorane, v kateri bi organizirali takšen dogodek, ima pa društvo, ki si to želi, in ljudi na položajih, ki so znali to prepoznati, je dejala.

Orkester Slovenske filharmonije bo pod taktirko Simona Krečiča nastopil obdan z ladjami, kontejnerji in dvigali, v soju pristaniških luči. Nastop bo spremljala izvajalka tako zabavne kot resne glasbe, mezzosopranistka Jadranka Juras. Po besedah direktorja Slovenske filharmonije Mateja Šarca bo program živahen in ognjevit.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija