POLETJE SE VRAČA NA VELIKA VRATA: Morje je toplo, dnevi bodo vroči!

Slovenija

Današnja prognoza vremena kaže, da ne bi smeli ob prvem septembrskemu obratu odpisati poletja. Prave poletne temperature se namreč vračajo. V prihodnjih dneh lahko pričakujemo močan vpliv anticiklona, k nam bo dotekal topel zrak iz severne Afrike. Na nadmorski višini 1500 metrov se bodo temperature dvignile do 18 stopinj Celzija, kar je osem stopinj več od povprečnih temperatur v tem času leta, piše vremenski portal Istramet.

Za četrtek je še napovedana burja, ki bo v petek oslabela, to pa bo omogočilo porast dnevnih temperatur. Čez dan se bodo na Jadranu gibale okoli 30 stopinj Celzija, ponekod celo kakšna stopinja več. Noči bodo sveže, dnevi pa vroči. Temperature morja so več kot ugodne za kopanje, gibajo se okoli 25 stopinj Celzija. Za enkrat v prihodnjih dneh ni na vidiku posebne spremembe vremena.

V četrtek bo pretežno jasno, zjutraj bo ponekod po kotlinah megla. Burja na Primorskem bo popoldne slabela. Jutranje temperature bodo od 8 do 12, v krajih z burjo okoli 15, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Obeti

V petek bo jasno z jutranjo meglo po nižinah. V soboto in nedeljo bo na Primorskem sončno s šibko burjo. Drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika

Območje visokega zračnega tlaka sega od Francije prek Alp in srednje Evrope do zahodne Rusije. V višinah se nad našimi kraji ob šibkih vetrovih južnih smeri zadržuje razmeroma topel in suh zrak, v spodnji plasti ozračja pa od vzhoda priteka prehodno bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine

Ponoči bo ob severnem Jadranu pretežno jasno s šibko do zmerno burjo. Drugod bo prehodno več oblačnosti, na območju Alp so možne posamezne kratkotrajne plohe. V četrtek bo pretežno jasno z jutranjo meglo po nižinah. Burja ob Jadranu bo popoldne oslabela.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija