POKLUKAR PREVZEMA POSLE OD JANŠE: Danes bo tudi že pretresal epidemiološke razmere v državi

Slovenija

Novoimenovani minister za zdravje Janez Poklukar bo danes zjutraj prevzel posle od premierja Janeza Janše, ki je od odstopa Tomaža Gantarja z mesta ministra za zdravje konec decembra lani začasno vodil še zdravstveni resor. Tako se bo Poklukar udeležil tudi popoldanske seje vlade, na kateri bodo pretresali epidemiološke razmere v državi.

Kakšnih večjih sproščanj protikoronskih ukrepov na današnji seji vlade sicer ni pričakovati glede na to, da ni bil dosežen niti en pogoj za prehod v naslednjo, rumeno fazo.

Poklukar je v torek po imenovanju za novega ministra napovedal, da se bo prednostno lotil reorganizacije ministrstva in njegove kadrovske okrepitve. "Potem pa seveda vse, kar je vezano na epidemijo - evalvacija, reorganizacija in spremenjeno delovanje svetovalne skupine," je naštel. Izpostavil pa je tudi vprašanje zalog osebne varovalne opreme, testiranj na novi koronavirus in prenove strategije cepljenja.

Za danes je napovedal, da bodo poslali pobudo za sestanek na Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije. "Računamo tudi na hiter odziv. Čim prej si želimo poslati javnim zavodom jasna navodila, kako v tem težkem letu, ko smo še del epidemije, zagotoviti dostopno zdravstvo in obvladljive čakalne vrste," je pojasnil. Načrtuje pa tudi srečanje z Združenjem zdravstvenih zavodov Slovenije, ministrstvom za finance, strokovnimi združenji in predstavniki delavcev.

Po njegovem mnenju je nujno tudi pripraviti načrt za okrevanje in odpornost in se pripraviti na predsedovanje Svetu Evropske unije, je še dejal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija