POJASNJENE RDEČE ALLSTARKE: Ankaranski župan Gregor Strmčnik nam je poslal to

Koper

Ankaranski župan Gregor Strmčnik nam je v pojasnilu za svojo nenavadno ležerno opravo na nedeljski proslavi od dnevu državnosti poslal faksimile gradiva Neue Slovenishe Kunst (NSK), iz katerega je razvidno, da je "državljan NSK" od leta 1995, NSK pa temelji med drugim tudi na principu "zavestnega odrekanja osebnemu okusu".

Poročali smo že o nenavadnih oblačilih ankaranskega župana Gregorja Strmčnika na nedeljski proslavi ob dnevu državnosti, ki je potekala v Piranu. Strmčnik se je na njej pojavil oblečen mimo vseh pravil kodeksa oblačenja za takšne prireditve, zelo ležerno, celo v rdečih športnih copatih. Župana smo zato vprašali, ali se je zavestno odločil, da ne bo spoštoval osnov protokola na področju oblačenja in če, kaj je temu vzrok.

Vprašali smo ga, ali je želel javnosti poslati s tem kakšno posebno sporočilo. Zanimala nas je tudi vsebina broške, ki jo je imel pripeto na srajci in ali je tudi broška bila del tega sporočila.

Ankaranski župan nam je poslal pojasnilo glede svoje urejenosti na proslavi v Piranu, ki mu je pripel nekaj faksimilov gradiva NSK, "katere državljanstvo imam od leta 1995".

Poslal je tudi navedbo 'Neue Slovenishe Kunst' z naslednjo vsebino: "Umetnost in totalitarizem se ne izključuje. Totalitarni režimi ukinjajo iluzijo revolucionarne individualne umetniške svobode. Neue Slovenishe Kunst (NSK) temelji na principu zavestnega odrekanja osebnemu okusu, razsojanju, prepričanju. Je svobodno razosebljanje, dobrovoljno prevzemanje vloge ideologije, demaskiranje in rekapitulacija režimskega ultramodernizma. Član NSK je posebej dolžan ravnati po moralnopolitičnih, estetskih in etičnih normah, ki jih predpisuje Interna knjiga zakonov (IKZ) NSK."

Ter še: "Politika je najvišja oblika popularne kulture in mi, ki ustvarjamo pop kulturo, smatramo sami sebe za politike." S podpisom: LAIBACH.

Ankaranski župan nam je poslal tudi fotografijo svojega potnega lista NSK s pripisom, da lahko objavimo tudi njegove osebne podatke, česar seveda iz razumljivih razlogov ne bomo storili. Naj zapišemo le, da Strmčnikov NSK potni list "velja do preklica", izdan pa je bil v NSK "Oddelku za strategijo in duhovnost".

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Lili |  28 .06. 2023 ob  19: 55
10
NSK je popolna krmna mešanica za kokoši nesnice jedilnih jajc, ki zagotavlja odlično nesnost. Krmno mešanico krmimo po volji.
Turbo |  28 .06. 2023 ob  17: 14
-1
Golubar, sprijaznise ;)
JKDWingChun |  28 .06. 2023 ob  17: 13
Gregor je car! Se ne skriva, se ne izogiba vprašanjem, lahko ga komot ustaviš na ulici in karkoli vprašaš in ti bo vedno prijazno odgovoril! A probajte prit do katerega drugega. Prvo bo varnostnik ali telesni strazar( primer Popo npr), kako je zdaj s tem Bržanom in Koreniko nimam pojma ker me ni v giru več tam!
Drugace pa, ne naredi obleka človeka ampak naredi človek obleko v kateri se človek počuti dovolj ok.
Silvana63 |  28 .06. 2023 ob  16: 06
11
Župan Ankarana je pametni frajer, ki mu marsikateri župan v veštitu s kravato (ali hlačnem kostimu):) ne seže do kolen.
Martin Kacur |  28 .06. 2023 ob  16: 00
13
Da ne pozabimo. Gregor se je sam litil upora proti Popotu, pa zanemarimo za kaj. Uspeli so z novo občino in iz Ankarana nekaj naredili. To, kaj ima obuto na neki kvazi ptoslavi je irelevantno. Večji problem, pa ne samo glede njega, je poskus kreiranja javnega mnenja, ki se ga gre t.i. neodvisna sefma sila. Ni mi še povsem jasno ali ne znate, nočete ali ne smete objektivno poročati. Več od poročanja pa itak na Regionalu ne uspete.
vseved |  28 .06. 2023 ob  15: 59
11
Škoda časa Gregor. Ti na regionalu niso in ne bodo nikoli razumeli.
Gabrijel |  28 .06. 2023 ob  14: 04
26
Se mi zdi, da bi bilo bolje, da bi se na Regionalu ukvarjali z resnim novinarstvom, ne pa evidentnim blatenjem župana, ki ne pristane na diktat plačevanja oglasov za medijski mir. Beda obalnega žurnalizma na kvadrat...tudi Korenika se je usral in plačal. Zgleda, da je Strmčnik še zadnji, ki noče zapravljati davkoplačevalskih sredstev.
hribi |  28 .06. 2023 ob  11: 43
17
Verjetno bi bilo bolje, da se sploh ne bi oglašal in naredil l še večjo bedarijo.