POGREŠANEGA SO NAŠLI MRTVEGA: Voznik pobegnil in skril avto, truplo v grmovju

Kronika

Novomeški policisti, ki so od nedelje iskali od petka pogrešanega 49-letnika iz Brezja pri Trebelnem, so tega v torek našli pri bližnjem Karteljevem. Ugotovili so, da je bil žrtev kaznivega dejanja oz. da ga je ob cesti brez pločnika v nočnih urah do smrti zbil avto, voznik pa je s kraja nesreče pobegnil. Tudi tega so odkrili in ga bodo ovadili.

Za omenjeno dejanje oz. prometno nesrečo iz malomarnosti, pri kateri je ena oseba umrla, pobeglemu mlajšemu moškemu oz. vozniku z območja Trebnjega grozi do 30-letna zaporna kazen, je pomočnik načelnika postaje prometne policije Novo mesto Aleš Burgar povedal na današnji novinarski konferenci.

Po njegovih besedah je 49-letnik odšel neznano kam v petek, pri njegovem iskanju pa so se zanašali na signal njegovega prenosnega telefona. Tega so nato v Novem mestu zasegli pri najditelju. Ta ga je namreč našel v petek zvečer ob karteljevski cesti in ga odnesel k sebi domov.

Policisti so nato na kraju, kjer je omenjeni Novomeščan našel telefon, odkrili več drobcev z avtomobila, ki so ga potem pokritega s ponjavo izsledili v torek okoli poldneva na trebanjskem parkirišču. Ugotovili so, da se poškodbe na vozilu ujemajo s sledovi s kraja nesreče, izsledili pa so tudi njegovega lastnika oz. voznika.

Smrtno poškodovanega 49-letnika so s pomočjo drona odkrili v torek okoli 9. ure v obcestnem grmovju približno pet metrov od cestišča. Pri ogledu kraja je medicinsko osebje ugotovilo, da je bil pogrešani žrtev prometne nesreče s pobegom.

Preiskavo sicer še nadaljujejo. O vsem obveščajo pristojno tožilstvo. Po končani preiskavi bodo zoper osumljenega mlajšega moškega z območja Trebnjega vložili kazensko ovadbo. Ali je poškodovani umrl takoj, še ne morejo povedati, saj sodna obdukcija še ni končana, je še povedal Burgar.

Po neuradnih podatkih gre za 49-letnega Marjana Bevca iz Brezja pri Trebelnem, za katerega je policija v ponedeljek sporočila, da ga pogrešajo. Policija njegove identitete ni želela potrditi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija