POGREBA PRINCA PHILIPA SE BO UDELEŽIL TUDI HARRY: To je razlog, da z njim ni Meghan

Svet

Princ Harry se je v nedeljo prvič, odkar se je preselil v ZDA, vrnil v Veliko Britanijo, kjer se bo v soboto udeležil pogreba svojega dedka, princa Philipa. Zaradi strogih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa bo moral princ Harry ostati v karanteni in se bo lahko udeležil le pogreba, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Princ Harry in princ Philip

Princ Harry je prispel na londonsko letališče Heathrow okoli 13. ure po lokalnem času v nedeljo. Zaradi posebnega dovoljenja vlade se bo lahko udeležil pogreba, čeprav v državi veljajo strogi karantenski ukrepi za prišleke iz tujine. Prinčeva soproga Meghan se ne bo udeležila pogreba, saj so ji zdravniki zaradi nosečnosti odsvetovali potovanje. Pogreb soproga kraljice Elizabete II., ki je umrl v petek, bo v soboto na gradu Windsor.

Zaradi pandemije covida-19 in ukrepov se bo pogreba lahko udeležilo le 30 ljudi. Premier Boris Johnson je pretekli konec tedna sporočil, da se ne bo udeležil pogreba, saj svoje mesto raje odstopi kakšnemu drugemu članu kraljeve družine. Britanski poslanci se bodo danes skupaj z Johnsonom sestali na posebni seji, na kateri se bodo poklonili vojvodi edinburškemu, ki je umrl v starosti 99 let. V torek pa bo parlament začel svoje redno delo, vendar zaradi državnega žalovanja ne bo sprejemal zakonov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija