POGOVARJALI SMO SE S KOZMETIČARKO IZ KOPRA: Kakšne so čakalne dobe in kaj se bo spremenilo?  

Koper

Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je v sklopu rahljanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije novega koronavirusa pripravil priporočila za opravljanje frizerskih, kozmetičnih in masažnih storitev, ki se bodo vnovič lahko opravljale od ponedeljka. Že včeraj smo poročali, kako je na ponovno odprtje pripravljen frizer iz Lucije in kakšne so čakalne dobe, s podobnimi vprašanji pa smo se obrnili tudi na enega izmed kozmetičnih salonov v Kopru.

V kozmetičnem studiu Bellississima v Kopru so po besedah Valeriie Juri na novo realnost pripravljeni. "Tako kot povsod bo potrebno delati drugače. Izvedljive so skoraj vse storitve, ampak s potrebno opremo, s katero se lahko ščiti kozmetičarka in tudi stranka. Dobri saloni ne bodo imeli težav s tem, čeprav je res potrebna določena investicija, ampak če je to v prid dodatni higieni in zdravju, je dobrodošlo," meni Jurijeva.

Povpraševanja je veliko, čakalna doba je praviloma dva tedna, ampak kot pojasnjuje Jurijeva, stranke razumejo položaj in "jim ni problem počakati kakšen teden". "Stranke so me iskale že pred tem, tako da tisti dan sem enostavno vsem sporočila datume," dodaja.

Ker se približuje poletje, je trenutno med najbolj iskanimi kozmetičnimi storitvami povpraševanje po laserski epilaciji, je pa tudi veliko povpraševanja za lasersko odstranjevanje starih, zbledelih tetovaž.

Valeriia Juri

Kako bo sedaj potekalo delo v lepotnem salonu?

Kot pravi, so priporočila NIJZ že vsi dobili. "Z izjemo vizirjev in obveznega nošenja mask tudi za stranke se dejansko ni dosti spremenilo: maske in rokavice sem že prej sama uporabljala, prav tako sem sproti razkuževala in prezračevala, saj vse to sodi v osnovno prakso, s katero bi moral vsak salon zagotavljati čisto, prijetno in zdravo okolje," je prepričana Jurijeva, ki je z navodili zadovoljna in upa, da se jih bodo vsi saloni držali.

"Navodila so torej le opomnik, da se moramo vsi tega držati in z nekaj zdrave pameti, tako s strani kozmetičark kot strank, se bo dalo še naprej izvajati storitve kakovostno in prijetno, hkrati pa tudi bolj varno tako s higienskega kot tudi zdravstvenega vidika," zaključuje Valeriia Juri iz kozmetičnega studia Bellississima.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
pinkopalinko |  04 .05. 2020 ob  09: 49
@eho

se strinjam. najbolje, da država predpise 5 tipov dovoljenih frizur za moške in prav toliko za ženske (saj so enakopravne z nami), tako kot v DLR Koreji. Pa še edina dovoljena barva oblačil naj bo olivno zelena, saj se lepo zlije z narovo. In vask od države brezplačno dobi 2 kompleta zimskih in 2 kompleta poletnih oblačil.
Eho |  02 .05. 2020 ob  16: 23
Modno, kozmetično ter njima sorodno industrijo in še kašno bedarijo, ki jih pozna človeštvo bi prepovedal za vsaj nadaljnjih 3000 let v namene, da bi si mater Zemlja opomogla in z njo tudi vsi, ki na njej živijo.....