POGORIŠČE NA TRUBARJEVI: Je prestižna piranska lokacija dobila nove stanovalce?

Piran

Usoda stavbe na Trubarjevi 40 v Piranu, ki je bila avgusta 2019 uničena v požaru, še vedno ni znana, prav tako ni znano, kdaj bodo stekla sanacijska dela. Brez dogovora z ostalimi etažnimi lastniki projekta obnove ni mogoče narediti, niti določiti načina sanacije in vrednosti sanacijskih del. Prestižna lokacija nedaleč od Tartinijevega trga nudi tik pred začetkom turistične sezone precej klavrno podobo, sploh glede na prisotnost novih stanovalcev – številnih glodavcev, ki naj bi se na pogorišču naselili.

Čeprav je proti piranski občini vloženo več tožb, si občina želi izvesti prenovo objekta v najkrajšem možnem roku. V kabinetu župana Andreja Korenike pojasnjujejo, da si občina "aktivno prizadeva doseči dogovor z ostalimi etažnimi lastniki, na podlagi katerega bo lahko pripravila projekt obnove. V okviru tega projekta bomo pridobili tudi informacije o načinu sanacije in vrednosti naložbe". 

Ker so nas bralci opozorili, da naj bi bila omenjena lokacija tudi eno od žarišč, kjer so se namnožile podgane, nas je zanimalo, kaj namerava občinska uprava glede tega narediti. A razen pritrdilnega odgovora, da se podgane nedvomno zadržujejo tudi v zapuščenih objektih, jasnega pojasnila glede ustreznih ukrepov nismo dobili.

"Povečano število podgan je predvsem posledica nepravilnega odlaganja organskih odpadkov in zlivanja hrane v straniščne školjke, saj se podgane prekomerno namnožijo zlasti v javnem kanalizacijskem omrežju, nedvomno pa se nato zadržujejo tudi v zapuščenih objektih," pojasnjujejo na piranski občini. Na vprašanje, kaj bodo naredili glede tega konkretnega primera, pa zaenkrat niso odgovorili.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veronika Izabela |  25 .04. 2023 ob  12: 19
14
Pa naj že kdo izmed uradnikov razloži temu bimbotu od župana, da ne more vlagati javnih sredstev v objekte, ki niso v lasti občine. Kako bo saniral, če ni njegovo, sanira lahko le del, ki je v lasti občine, ne pa celega objekta.
vseved |  25 .04. 2023 ob  12: 07
-4
Sta se lastnika že dogovorila o lastništvu terase?
Iniciativa za pravičen Piran |  25 .04. 2023 ob  10: 18
17
Od velikih predvolilnih obljub smo dobili zgolj podgane. Slava Koreniki in njegovi druščini, ki jo je v veliki meri pripeljal iz zavoda za zaposlovanje.