POGOJ PCT UKINJEN V VEČINI DEJAVNOSTI! Ukinja se tudi samotestiranje v šolah

Slovenija

Vlada je na današnji dopisni seji po pričakovanjih sprostila del epidemičnih ukrepov. Po besedah zdravstvenega ministra Janeza Poklukarja bo pogoj PCT od ponedeljka obvezen le še v bolnišnicah, nastanitvenih zavodih socialnega varstva in v zaporih. Ukinja se tudi samotestiranje v šolah.

Kot je danes na novinarski konferenci dejal Poklukar, se prav tako končuje brezplačno testiranje s hitrimi antigenskimi testi in samotesti. Proračun bo kril brezplačno testiranje le v dejavnostih, kjer se bo to zahtevalo.

Ukinja se tudi samotestiranje v šolah, ob še vedno veljavnem ukrepu uporabe zaščitnih mask, razen za veljavne izjeme.

Vlada je tako sledila in razširila torkov predlog predstavnikov zdravstva, ki so predlagali odpravo pogoja PCT za obisk trgovin, bank, pošt, upravnih enot in teras gostinskih lokalov.

Poklukar je vse ljudi sicer pozval, naj kljub sprostitvi navedenih ukrepov ravnajo odgovorno in spoštujejo še vedno veljavne ukrepe. Če ste bolni, ostanite doma, je pozval.

Ob tem je poudaril, da ga kot ministra za zdravje še vedno skrbi koronavirusna podrazličica BA.2 in zasedenost bolnišnic s covidnimi bolniki.

"Ves čas bomo budno spremljali epidemiološko sliko in v kolikor bo potrebno, bomo kakšen ukrep ponovno uvedli," je napovedal. Sam sicer verjame, da to ne bo potrebno.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  20 .02. 2022 ob  10: 58
Enim spet ni vredu...ubogi reveži zdaj, ko virus ne bo več problem kam boste stresali vaše frustracije? Aja, čakam že leto dni na stranske učinke od cepiva....faking neandertalci, ko lovijo čarovnice...hahaha
JKDWingChun |  19 .02. 2022 ob  23: 28
Td na žalost je cel svet v temu. Tko da ne vem kaj bi reku? Vglavnem svetovni nateg
td |  19 .02. 2022 ob  22: 35
Bolj zmešane vlade kot je ta je verjetno res ni na tem planetu.