POGOJ PCT BODO PREVERJALI TUDI ŠTUDENTJE: Povpraševanja po tej delovni sili je ogromno

Slovenija

Po uveljavitvi izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja (PCT) v javnem življenju so delodajalci okrepili povpraševanje po študentih, ki bi preverjali izpolnjevanje pogoja. Študentski servisi in zaposlovalne agencije verjamejo, da je takšnih delavcev dovolj.

V podjetju E-študentski servis, ki je eden največjih posrednikov študentskih del v Sloveniji, so do srede zabeležili povpraševanje 58 delodajalcev za tovrstno študentsko delo. "Ocenjujemo, da bomo v nekaj dneh uspeli pokriti vse potrebe delodajalcev," so dodali.

Medtem so v Študentskem servisu Maribor te dni beležili omejeno povpraševanje po študentskem delu za preverjanje pogojev PCT. "Menimo, da so se podjetja odločila preverjati na drugačen način ali pa bodo potrebe po študentih narasle v prihodnjih dneh," so povedali.

V zaposlitveni agenciji Adecco pa so včeraj navedli, da so v zadnjih dneh zaznali povpraševanje izključno po študentski delovni sili kot pomoč pri preverjanju PCT-pogojev. "Zaposlovali smo zgolj študentsko delovno silo, in sicer v večjem številu," so dejali in dodali, da povpraševanje ni preseglo ponudbe ter da so hitro pokrili potrebe podjetij.

V sredo so začele veljati obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covida-19, ki so uvedle pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi. Pogoja PCT ni treba izpolnjevati mlajšim od 12 let in vsem ob obisku trgovine z živili, drogerije ali lekarne ter zdravnika zaradi nujnega zdravstvenega stanja.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija