POGLOBILI SMO SE V NAJBOLJ AKTUALNO TEMO LETOŠNJEGA POLETJA: V katerih obalnih gostilnah sprejemajo bone?

Koper

Letošnji turistični boni, ki so jih v sklopu interventnega zakona za pomoč ob epidemiji, prejeli vsi državljani Slovenije, se izkazujejo za izredno priljubljene. Za razliko od lanskih se lahko uporabijo pri koriščenju širšega spektra storitev. Kot kaže je prebivalce in prebivalke Slovenije še posebej razveselila možnost koriščenja bona v lokalih in restavracijah, saj se vprašanja, kje se da "jesti na bone" in kje ne, na družbenem omrežju Facebook vsakodnevno pojavljajo. Preverili smo namesto vas. 

V središču Kopra si boste kosilo ali večerjo lahko privoščili v restavraciji Capra in pizzeriji Caprizza v sklopu prenovljenega hotela Grand Koper. Porabiti pa boste morali vsaj 50 evrov. V Vanganelu bone sprejemajo v gostilni Nimis, kjer jih je možno izkoristiti tudi za dnevna kosila. Minimalni znesek, ki ga morate unovčiti je 20 evrov. Bone lahko uporabite tudi sredi poti - v kitajski restavraciji Chang v Šalari.

V nedavno odprti restavraciji vinske kleti Vinakoper, Kogo, se za koriščenje bonov še niso odločili, v gostilni Pr' Tinetu v centru Kopra pa bo to možno od jutri dalje

Za vsaj 20 evrov lahko z bonom jeste in pijete v priljubljenem lokalu v Žusterni, Snack baru. V Kavarni Triglav pa si lahko privoščite karkoli, ne glede na ceno. Kot so pred dnevi povedali za naš portal, se za najmanjši možni znesek koriščenja turističnih bonov niso odločili, saj želijo predvsem ohraniti vsa delovna mesta. V mestni kavarni lahko tako z vavčerjem plačate tudi le kavo.

Z boni boste lahko plačali tudi na Markovcu v gostilni s prehrano z žara Roštilj, kjer so kot minimalni znesek določili 50–60 evrov.

V izolski občini bone med drugim sprejemajo v restavraciji Hotela Marina, a boste za uživanje na terasi s pogledom na mandrač morali porabiti kar ves bon, minimalni znesek koriščenja je namreč 100 evrov. Za enak pristop so se odločili v Restavraciji Kamin na Belvederju.

V Izoli lahko bone koristite še denimo v Gostilnici Gušt, medtem ko bonov ne sprejemajo v Parangalu in Sidru. Slednji jih bodo sicer začeli sprejemati jeseni.

V Ankaranu pa se boste "na bone" lahko najedli v restavraciji Mangal, kjer pa je minimalni znesek konzumacije 80 evrov.

Vaš bon v vrednosti 50 evrov boste lahko za okusen obrok izkoristili v restavraciji Hotela Marko v Portorožu.

V piranski občini je sicer "ponudba na bone" nekoliko slabša. V restavraciji Rizibizi, ki se je pred poletno sezono z Bernardina preselila na portoroško plažo, in v Stari gostilni v Piranu se za koriščenje bonov niso odločili. Z boni ne boste mogli plačati niti v gostilni Sosič v Strunjanu

Prav tako koriščenje bonov zaenkrat še ni mogoče v Gostilni mama Marička v Parecagu, a, kot so nam pojasnili, jih bodo pričeli sprejemati v tem ali naslednjem tednu.

Svetujemo, da pred koriščenjem bona, pokličete v izbran gostinski obrat in se pozanimate, kako pri njih poteka koriščenje bonov. Pri nekaterih boste namreč potrebovali vse od izpolnjenega obrazca za unovčitev bona do fotokopije osebne izkaznice, drugod pa le osebni dokument. Ponekod je v primeru koriščenja bona nujno potrebna rezervacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija