POGLEJTE SI SPEKTAKULAREN ZASEG NA MORJU: Tako so tihotapili ogromne količine kokaina (FOTO, VIDEO)

Kronika

Španska policija je v koordinirani mednarodni akciji razbila kriminalno združbo, ki jo sumijo tihotapljenja okoli 700 kilogramov kokaina, je danes sporočil Europol. V akciji so pridržali hrvaškega in srbskega državljana, ki sta povezana s t. i. balkanskim kartelom. Kokain naj bi tihotapili iz Južne Amerike na Kanarske otoke.

V mednarodni policijski akciji so poleg španske civilne garde sodelovali Europol ter hrvaška, italijanska in srbska policija.

Med preiskavo so ugotovili, da gre za izjemno nevarno kriminalno združbo, ki je tesno in daljše obdobje sodelovala z južnoameriškimi mamilarskimi karteli.

Španska policija je preiskavo začela marca 2022, potem ko so odkrili plovilo, ki je plulo pod poljsko zastavo in je imelo začasno bazo na Kanarskih otokih. Člane posadke so sumili, da plovilo uporabljajo za prevoz kokaina in so od tedaj redno spremljali njihove dejavnosti. Ugotovili so, da je eden od članov posadke italijanski državljan, povezan z italijansko mafijo 'Ndrangheto, drugi, hrvaški državljan, pa s tako imenovanim balkanskim kartelom. Čeprav nista opravljala nobene poklicne dejavnosti, sta oba uživala visok življenjski standard, plovilo pa sta vzdrževala v odličnem stanju, je še sporočil Europol.

Racijo na sumljivem plovilu so španski policisti izvedli 5. avgusta in na njem odkrili 700 kilogramov kokaina. Medtem so policisti na terenu v Španiji pridržali hrvaškega in srbskega državljana, ki ju sumijo, da sta koordinirala tihotapljenje drog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija