POGLEJTE, KAJ SE SKRIVA V ZAŠČITNIH MASKAH: Kaj so zloglasni delci, ki razburjajo mnoge? (FOTO)

Slovenija

Po družbenih omrežjih že nekaj časa krožijo fotografije domnevno nenavadnih delcev na zaščitnih maskah. Po nekaterih informacijah naj bi bili ti delci celo živi. Kot pojasnjuje 24 ur, gre za zgolj še eno teorijo zarote v nizu mnogih, namen teh fotografij in posnetkov pa naj bi bilo zastraševanje.

Kot poroča portal 24ur, je novico o "živih" delčkih na maskah prva delila stran 4Chan, ki je znana po tem, da posreduje raznorazne teorije zarote glede koronavirusa. Med drugim zatrjujejo tudi, da je Zemlja ploščata.

Ob natančnem ogledu videa je jasno razvidno, da se vlakna premikajo v primerih, ko ljudje vanje pihajo ali masko premikajo. Kljub vsemu so nekateri trdili, da naj bi ta vlakna povzročala raznorazne tegobe, med drugim tudi Morgellonovo bolezen. A kot je za Vizito že pred leti pojasnil dermatokirurg dr. Miloš D. Pavlović, je ta bolezen izmišljena, zanjo pa ponujajo različne preparate in homeopatična zdravila.

Ti delci naj bi po domnevah nekaterih ponazarjali živa bitja ali celo viruse, a je, kot pojasnjuje strokovnjak, povečava premajhna, da bi jih sploh lahko videli.

Za kaj torej gre?

Maske prizvajajo v čistih okoljih in ne v sterilnih. Razlika med njima pa je ogromna: čisto okolje ima mnogo nižje standarde pri zagotavljanju odsotnosti teh delcev. Oblečeni so v laboratorijske halje, ki so polne bombažnih vlaken, nenehno se obnavlja tudi koža, pa tudi zrak je poln prahu. V sterilnem okolju pa bi morala biti zagotovljena odsotnost tudi teh delčkov. Kot poroča portal, so "zloglasni" delci zgolj smeti

Deli novico: