PODROBNOSTI VČERAJŠNJEGA STRELSKEGA OBRAČUNA V TRSTU: Vroči gradbeni posli, napadalci naj bi bili to poletje vpleteni v še dveh nasilnih pretepih

Kronika

Včerajšnji srditi obračun v Trstu, o katerem smo že poročali, naj bi bil posledica novega spora med skupinama kosovskih ali albanskih gradbenih delavcev zaradai naročil, poroča Primorski dnevnik. V Ulici Carducci 12, pred barom Carducci Caffè, so nekaj minut pred 8. uro odjeknili streli. Ranjenih je bilo sedem moških, ki so takrat pred lokalom pili kavo.

Pred lokal naj bi se pripeljali neznanci z dvema avtomobiloma in moške napadli s kovinskimi in lesenimi palicami, nato so odjeknili še streli. Ali so uporabili eno ali dve pištoli, še ni znano, so pa po napadu zbežali. Prav tako še ni znano, koliko ljudi je sodelovalo v napadu. Dva je prometna policija prijela eno uro kasneje, dohiteli so jih v krožišču na izvozu na Tržič, pred Moščenicami.

Kot poročajo italijanski mediji, naj bi šlo za obračun med sprtima skupinama gradbenih delavcev iz Kosova ali Albanije, ki si "nagajata" pri gradbenih naročilih. Obstaja sum oziroma velika verjetnost, da so udeleženci včerajšnjega napada že sodelovali v podobnem nasilnem pretepu 5. julija letos na Trgu Sansovino. Po neuradnih informacijah naj bi bili vpleteni tudi v obračun v vili pri Sv. Vidu 4. avgusta letos.

Kot je povedala uslužbenka iz sosednjega bara, je ravno servirala kavo, ko je zaslišala vpitje. Nato je videla moškega, ki se je zgrudil, drugi pa je s stolom tolkel po njem. Takoj je poklicala 112.

Preiskavo dogodka vodi tržaški tožilec Antonio De Nicolo. Kot je dejal, bi se vse skupaj lahko končalo veliko bolj tragično, če bi nastradali nedolžni ljudje, kot so mimoidoči ali zaposleni v baru.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija