PODROBNOSTI VČERAJŠNJE ISKALNE AKCIJE: Nasedel z barko in pijan odplaval do obale

Kronika

Včeraj ob 11.52 so bili na PU Koper obveščeni, da je pri Belih skalah nasedla barka. Luška kapitanija je na kraju ugotovila, da na barki ni nikogar, zato je obstajala verjetnost, da je kdo v morju. S pregledom in zbiranjem informacij so ugotovili, da je 42-letnik iz Izole, ki je upravljal s plovilom, že v marini v Izoli. 

Policisti so vozniku barke odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,19 mg/l. Pomorski policisti so za preprečitev večje materialne škode plovilo odvlekli do obale in ga ob 12.42 predali URSP. Luška kapitanija mu bo izdala plačilni nalog, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

Sinoči so koprski policisti na Tinjanu ustavili voznika štirikolesnika. Izdali so mu plačilni nalog zaradi več kršitev, in sicer vožnje brez varnostne čelade, vožnje osebe mlajše od 12 let na vozilu, opustitev nadzora nad otrokom in vožnje neregistriranega vozila.

Ob 2. uri pa je na Tribanu s kolesom padel 57-letnik, kateremu je alkotest pokazal 0,90 mg/l. Lažje poškodovanega so odpeljali v Splošno bolnišnico Izola. Sledi mu plačilni nalog za vožnjo pod vplivom alkohola in vožnjo preblizu desnemu robu.

Fotografija je simbolična.

V 24 urah 19 obravnavanih ilegalcev

Na območju PU Koper so policisti v 24 urah obravnavali 19 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 12 oseb in PP Kozina sedem oseb. Šest oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, drugi pa bodo vrnjeni po zaključenih postopkih.

Policisti PP Ilirska Bistrica obravnavajo še dva državljana Pakistana. Ob 20.43 so namreč policisti v Obrovu ustavili osebni avto italijanskih registrskih številk. Voznik in sopotnik sta bila državljana Pakistana, z urejenim statusom v Italiji, v vozilu pa je bilo še pet državljanov Irana, medtem ko se je eden skrival v prtljažniku. Voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so policisti vozilo zasegli. Pakistancema sledi kazenska ovadba. Vseh šest državljanov Irana je zaprosilo za mednarodno zaščito.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija