PODROBNOSTI UMORA, KI PRETRESA SPLIT: Mladenič zaprl balkonska vrata, da sosedi ne bi slišali starkinega stokanja

Kronika

Poročali smo že o krutem umor 89-letne Splitčanke, ki je očitno umrla pod udarci še ne 16-letnega mladeniča. Motiv za njegovo dejanje uradno še ni znan, saj naj fant ne bi bil povezan z žrtvijo, prav tako iz njenega stanovanja ni ničesar ukradel. Po tem, ko je starko potolkel do smrti, pri tem pa zaprl balkonska vrata, da sosedi ne bi slišali njenega ječanja, je še ves krvav odšel na bližnjo policijsko postajo, kjer je sprva dejal, da ga je nekdo lovil, zato se je zatekel v stanovanjski blok in s trkanjem po vratih iskal pomoč, nato pa dodal, da je ubil žensko.

Mladenič naj bi žrtev po pisanju portala 24sata napadel takoj, ko mu je odprla vrata, jo podrl na tla in z nogami brcal v obraz. Reševalci so ob prihodu na kraj dogodka lahko le potrdili njeno smrt.

Stekla je preiskava, v kateri so fantu vzeli kri, da bi preverili prisotnost opojnih substanc ali zdravil. Pregledal ga je tudi psihiater, ki pa ne vidi razloga, da bi 15-letnik moral ostati na psihiatričnem zdravljenju. Preiskovalci so že potrdili, da je kri na majici mladeniča 89-letničina, kar kaže na to, da jo je ubil prav on.

Stanovanjski blok, v katerem je živela 89-letnica.

Pred splitskim sodiščem je sicer fant pričal, da so ga napadli neznani moški, ki jim je pobegnil iskajoč pomoč. Nato ima meglen spomin in ne ve točno, kaj se je dogajalo. Osumljenec je sicer po pisanju portala priznal, da jemlje prepovedane droge, a da že nekaj dni ni bil pod vplivom opojnih substanc. Dokler ne bodo znani rezultati analiz, mladenič ostaja v preiskovalnem zaporu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija