PODROBNOSTI TRAGIČNE SMRTI 6-LETNIKA: Znano, kaj je pritegnilo pozornost šoferja, da je zapeljal s ceste

Kronika

Včeraj smo poročali o pretresljivi tragediji, ki se je zgodila okoli poldneva v vasi Podum pri Otočcu na Hrvaškem. Voznik tovornjaka je povozil 6-letnega otroka, ki je na kraju podlegel poškodbam. Najprej so hrvaški mediji poročali, da gre za deklico, kasneje pa je v javnost prišel podatek, da je šlo za dečka.

Do tragedije je prišlo na cesti pred dečkovo domačo hišo, tako rekoč na domačem pragu. Nesreča se je zgodila včeraj okoli 12.00, ko je 6-letnega dečka povozil tovornjak za odvoz odpadkov. Umrl je na kraju nesreče.

Policisti so opravili ogled kraja. Tovornjak, ki je bil udeležen v nesreči, so zasegli in ga je s kraja odpeljal vlačilec. Tovornjak je vozil 61-letnik, njegov alkotest je bil negativen.

Kot so povedali domačini, ki so bili priča dogodku, naj bi povzročitelj nesreče gledal levo, kjer je bager na njivi opravljal neka dela. Pri tem je zapeljal s ceste in z zadnjim kolesom povozil otroka, ki je stal nekaj metrov stran od ceste. Toliko huje, ker se je nesreča zgodila pred očmi drugih otrok.

Domačini tudi pravijo, da že leta opozarjajo in prosijo, naj postavijo ležeče policaje, saj vozniki na tem delu ceste skozi pogosto vozijo z veliko hitrostjo. V neposredni bližini vasi se nahaja deponija odpadkov, zato so tovornjaki in vlačilci, ki drvijo skozi vas, vsakdanji problem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija