PODROBNOSTI TRAGEDIJE IZ LUCIJE: Umrl na poti k zdravniku

Kronika

V četrtek je Lucijčane pretresla smrt domačina, ki so ga dopoldne našli v kanalu Fazan. Zakaj je nesrečni D. S. umrl v plitvi vodi bo razkrila obdukcija – prvi podatki kažejo, da se je utopil. Policija na kraju ni ugotovila znakov kaznivega dejanja. 62-letnik iz Parecaga je bil usodnega dopoldneva ravno na poti k zdravniku.

Kaj se je domačinu pripetilo, da je končal v kanalu med privezanimi čolni, zaenkrat ostaja skrivnost. Po pisanju Slovenskih novic, so mimoidoči sprehajalci, ki so tudi poklicali policijo in reševalce, ugibali, ali se je D. S. "spotaknil in padel v kanal ter ni mogel iz vode" oziroma, da "ga je zadela kap".

62-letnik je umrl le štiri kilometre od doma. Zadnjih 15 let je opravljal delo čistilca za podizvajalca Javnega podjetja Okolje Piran, družbo Adet. Zato so družini sožalje izrekli tudi v Okolju in zapisali, da je "vsa leta vestno skrbel za urejenost in čistočo javnih površin v Portorožu in Luciji, kjer so ga poznali in spoštovali vsi domačini. Pozitiven odnos do dela in predanost dobro opravljenemu delu sta ga spremljala vse življenje in veliki večini bo ostal v spominu kot izjemen parketar, čigar izvrstno delo krasi marsikatero sobo v naši občini", še pišejo Slovenske novice.

Deli novico:

Brzi |  19 .03. 2018 ob  09: 04
-2
počivaj v miru. Trgovke Mercatorja pa metle v roke.
Izolan |  18 .03. 2018 ob  14: 59
10
Sozalje druzini....
doooh |  18 .03. 2018 ob  12: 24
je umrl preden bi ga uni friki doktor v Luciji pogledal :(