PODROBNOSTI POŽARA NA BIVJU PRI DEKANIH: "Nesreča bi lahko bila večja" (VIDEO)

Kronika

Sinoči je nekaj pred polnočjo zagorelo v hali delavnice na Bivju pri Dekanih. Požar je zajel še osebni avtomobil, dve kombinirani vozili ter motorno kolo, ki je bilo v enem od kombijev. Danes je bilo območje zaščiteno s policijskim trakom, nastala pa naj bi velika materialna škoda. V nadaljevanju sledijo podrobnosti. 

Zagorelo je malo pred polnočjo, ogenj pa je zajel del mehanične delavnice ter del površine pred stavbo. "Ob našem prihodu na kraj je bil požar v delavnici polno razvit. Zajel je delavnico v obsegu približno 50 kvadratnih metrov, plus tri vozila pred delavnico. Pričeli smo z gašenjem teh vozil in nadaljevali z gašenjem notranjosti skladišča," je povedal Jan Brodar iz Gasilske brigade Koper.

Požar je zajel tudi streho hale, a so gasilci ogenj ukrotili in zavarovali tudi sosednje prostore. "Delavnica je bila namenjena različnim delom. Notri je bilo tudi dosti materiala. Glede na to, da se v sosednjih prostorih nahaja veliko različnih gorljivih materialov, bi nesreča lahko bila večja," je zaključil Brodar.

Intervencija je bila zaključena po približno dveh urah, poškodovanih ni bilo, sodelovalo pa je 22 gasilcev Gasilske brigade Koper ter dveh prostovoljnih gasilskih društev. Kraj so danes obiskali tudi policisti in kriminalisti.

Neuradno smo izvedeli tudi, da naj bi inšpekcija v preteklosti že izvajala nadzor, po naših informacijah naj bi obstajale določene pomanjkljivosti na področju požarne varnosti. Na Inšpektoratu za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami so nam pojasnili, da v tem primeru o dogodku niso bili obveščeni. Imajo pa od konca lanskega avgusta v zvezi s tem objektom odprte inšpekcijske postopke, ki še niso končani. Nadzori so se "odvijali tako na področju urejanja stanja požarne varnosti objekta kot ureditve organizacijskih ukrepov pri posameznih uporabnikih".

Vzrok požara še ni znan. Na koprski policijski upravi so nam potrdili, da je preiskava v teku ter da je nastala velika materialna škoda. Je pa bil, kot smo videli, na kraj požara pripeljan tudi policijski pes.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija