PODROBNOSTI PETKOVEGA POLICIJSKEGA ZASLEDOVANJA: Bežal je z migranti v avtu, na koncu pa trčil v kolono vozil (FOTO)

Kronika

V petek smo poročali o policijskem zasledovanju osebnega vozila znamke Opel, ki se je zaključil na mejnem prehodu Škofije. S Policijske uprave (PU) Koper so nam danes sporočili podrobnosti. Zasledovanje se je začelo že pred Kozino, končalo pa s trkom v kolono vozil.

V petek ob 17.34 so PU Koper delavci Darsa opozorili, da sledijo vozilu Opel zafira, ki so ga hoteli izločiti in prekontrolirati, vendar voznik ni ustavil. Vozil je mimo Kozine, proti Kopru. Policisti so zaprli cesto za Italijo (pred Škofijami), saj je voznik divjal proti Ankaranu, kjer pa je obrnil nazaj proti Kopru, zatem pa zapeljal proti Škofijam po stari cesti. Postavljena je bila blokada. Vozilo je bilo ustavljeno ob 17.53, trčilo je namreč v kolono vozil, ki so čakala na prehod meje.

Voznik, 31-letni državljan Iraka, je hotel pobegniti s kraja, vendar so ga policisti prijeli. Preko italijanskih varnostnih organov je bilo preverjeno, da ima bivalno dovoljenje v Italiji, nima pa vozniškega dovoljenja. Z njim so bili v vozilu še štirje državljani Afganistana, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Voznik je bil s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so še sporočili s PU Koper.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
hribi |  12 .10. 2020 ob  13: 38
17
Olajševalna okoliščina da je imel prijavljeno stalno prebivališče v Italiji. Oteževalna okoliščina, da nima prijavljenega sp za prevoz ilegalcev.