PODROBNOSTI PETKOVE GROZLJIVKE: Mater porinila na posteljo, jo zadavila in poklicala 112

Kronika

V kraju v okolici Slovenske Bistrice je v petek 88-letna ženska umrla nasilne smrti. Sodna obdukcija je pokazala, da je umrla zaradi davljenja oziroma zadušitve. Ubila naj bi jo 63-letna Ivica K., ki je priznala, da jo je med prepirom porinila. Po poročanju medijev gre za hčer žrtve.

Fotografije so simbolične.

Na današnji novinarski konferenci so mariborski kriminalisti predstavili več podrobnosti petkove grozljivke pri Slovenski Bistrici. Policisti so tistega dne okoli 11.00 dobili klic 63-letnice na interventno številko 112. Ta jim je povedala, da je "med prepirom odrinila od sebe znano žensko osebo, ki si je med padcem poškodovala glavo, zaradi česar ne diha več," je na današnji novinarski konferenci v Mariboru povedal pomočnik vodje mariborskih kriminalistov Andrej Kolbl. Policisti so na kraju ugotovili, da je 88-letnica najverjetneje umrla nasilne smrti, zato so aktivirali policiste in kriminaliste.

Kriminalisti so ugotovili, da sta se žrtev in osumljenka sprli okrog 10.00, slednja pa je žrtev nato odrinila na posteljo, kjer jo je zadavila, je pojasnil Kolbl na današnji novinarski konferenci. Osumljenko so kriminalisti v nedeljo odvedli k dežurni preiskovalni sodnici, ki je po zaslišanju zanjo odredila pripor. Osumljenka je bila tista, ki je o dogodku obvestila policijo in je tudi ostala do njihovega prihoda na prizorišču. Doslej še ni bila obravnavana za nasilno kaznivo dejanje. To je sicer prvi uboj letos na območju Policijske uprave Maribor. 

Spletni Večer, ki se sklicuje na vire blizu policije, je navajal, da naj bi hči med prepirom mater davila s pasom. Ko ji je žrtev uspela zbežati, jo je na hodniku udarila še s polenom po glavi. 88-letnica je utrpela hude telesne poškodbe in umrla na krajuSodna obdukcija je pokazala, da je vzrok smrti zadušitev oziroma davljenje. Ali je bila žrtev tudi tarča udarcev, kriminalisti zaenkrat ne morejo povedati. Motiv za uboj naj bi bil osebni spor med njima. 63-letnici grozi za kaznivo dejanje uboja od pet do petnajst let zapora.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
ManofSteel |  04 .03. 2019 ob  13: 19
Država pijancev. Ni pomoči !
vseved |  04 .03. 2019 ob  12: 47
Alkohol je hudič.