PODROBNOSTI NESREČE POD JALOVCEM: Odlomila se je snežna kloža in odnesla moškega s seboj

Kronika

Poročali smo že, da je včeraj okoli 11.30 na južnem območju Jalovca plaz zasul turnega smučarja. Policisti so ugotovili, da so se nekaj minut po 5.00 zjutraj štirje moški odpravili iz doline Tamar na Jalovec po zimski poti.

Fotografija je simbolična.

Moški, stari 36, 24, 49 in 54 let, so turne smuči odložili pred vzponom na vrh Jalovca, kamor so prispeli okoli 10.00. Med vzponom je bila snežna podlaga zamrznjena, zato so se z vrha gore spustili po bolj varni letni poti, nato pa naj bi odsmučali v dolino. Okoli 11.30 so iz smeri Ozebnika prišli na južno pobočje.

36-letnik je hodil nekaj metrov pred drugimi in je prečil pobočje mimo stene preko prelomnice. Takrat pa se je nad njim odlomila snežna kloža širine desetih metrov, ki ga je odnesla s seboj preko previsa približno 500 metrov v Loški žleb.

Ostali iz skupine se takoj obvestili 112. Na kraj so prišli gorski reševalci GRS Bovec in GRS Kranjska gora, ki so huje poškodovanega 36-letnika doma z območja Celja oskrbeli in pripravili za transport. Z vojaškim helikopterjem je bil prepeljan v SB Jesenice.

Njegovi kolegi so se po koncu reševalne akcije s turnimi smučmi spustili nazaj v dolino Tamar.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija