PODROBNOSTI NENAVADNE NESREČE PRI BONIFIKI: Izolan se je z vozilom zagozdil na pešpoti (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske uprave Koper (PU Koper) so v zadnjih 24 urah intervenirali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 279 klicev. Med drugim je včeraj ob 11.00 pred stadionom Bonifika v Kopru prišlo do nenavadne prometne nesreče. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je 45-letni moški iz Izole iz neznanega razloga zapeljal levo preko sredinskega ločevalnega pasu in nato z vozilom na nasprotnem voznem pasu trčil še v betonski dovoz, kjer se je vozilo na pešpoti zagozdilo. Zoper voznika, ki se je na kraju nesreče agresivno vedel, so policisti uporabili prisilna sredstva. Voznik se je pri nesreči sicer lažje telesno poškodoval, policisti pa so zaradi ugotavljanja njegovega psihofizičnega stanja odredili tudi strokovni pregled. Po prejetih rezultatih bodo policisti zoper povzročitelja nesreče ustrezno ukrepali.

Policisti s PU Koper so obravnavali devet prometnih nesreč z materialno škodo in tri z lažjimi telesnimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin, ponarejanje listin in kaznivo dejanje ponarejanja denarja. Zaradi kršitev javnega reda je bilo sedem intervencij, od tega dve na javnem kraju in pet v zasebnem prostoru.

Odkrili ponarejen bankovec za 100 evrov

Pri štetju blagajniškega izkupička enega od koprskih gostinskih lokalov so delavci banke odkrili ponarejen bankovec za 100 evrov. Policisti, ki so bankovec zasegli, nadaljujejo z zbiranjem obvestil o tem, kdo je ponarejen bankovec spravil v obtok. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Sežanski policisti so popoldan dobili prijavo o nezakonito odloženih odpadkih v naravnem okolju. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 38-letni državljan Italije, izven naselja Kopriva, v okolje odvrgel salonitne plošče. Zoper državljana Italije bo Inšpektorat RS za okolje in prostor izvedel ustrezen ukrep.

Včeraj ob 14.50 so policisti na mejnem prehodu Dragonja pri 52-letnem moškem iz Trbovelj odkrili ponarejen hitri antigenski test (HAG test), ki ga je moški policistom izročil zaradi uveljavljanja olajšave glede izvajanja ukrepov za zajezitev širjenja bolezni covid-19. Ker je bila listina ponarejena, so jo policisti zasegli, zoper moškega pa bo podana kazenska ovadba.

Ob 22.50 so bili obveščeni, da je neznani storilec tekom večera, izpred stanovanjskega bloka v Luciji ukradel motorno kolo Kawasaki Z750, modre barve, reg. št. KPL5-39. Zoper storilca tatvine bodo policisti na državno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Ob 4.20 je neznani storilec v kampu Belveder nad Izolo odtujil dve električni kolesi znamke HAI BIKE in CUBE ter s tem nemškega državljana oškodoval za približno 9.000 evrov. Policisti o storilcu še poizvedujejo, sledi kazenska ovadba.

Prometne nesreče

Na Markovcu je včeraj ob 12.02 prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je lažje telesno poškodoval motorist iz Kopra. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila iz Kopra izsilil prednost 54-letnemu motoristu, ki je po trčenju padel po tleh. Poškodovanega moškega so že na kraju oskrbeli reševalci in ga nato odpeljali na zdravljenje v izolsko bolnišnico. Povzročitelju bo izdan plačilni nalog.

Zaseg vozila

V Izoli so policisti ob 16.24 ustavili 43-letnega voznika iz Grosuplja, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, saj mu je alkotest pokazal rezultat 0,48 mg/l. Moškemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja, vozilo pa zaseženo. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ilegalne migracije

Policisti PU Koper so skupno prijeli 12 ilegalnih prebežnikov. V bližini Klanca pri Kozini so policisti prijeli dva državljana Maroka. V Maršičih je bil prijet en državljan Kosova. V Kačičah so bili prijeti štirje državljani Afganistana, pri Brežcu pa pet državljanov Bangladeša. Postopki z osebami potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija