PODROBNOSTI NEDELJSKE NESREČE V PREDORU DEKANI: Na strehi drsel še 70 metrov (FOTO)

Kronika

V nedeljo, 16. januarja, ob 5.58 so bili policisti Policijske uprave (PU) Koper obveščeni, da je v predoru Dekani vozilo na strehi, predor pa zato zaprt. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 32-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu (od Kozine proti Kopru) trčil v zadnji varnostni meh in se prevrnil na streho ter drsel še 70 metrov. Po nesreči je kraj zapustil. Policisti še zbirajo informacije o dogodku, pregledali bodo posnetke kamer. Uveden bo postopek zaradi napačne strani vožnje, zapustitve kraja prometne nesreče in hoje po avtocesti.

V soboto, 15. januarja, ob 14.13 je na Šmarski cesti v Kopru 70-letni voznik osebnega avtomobila zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred seboj vozeči avtomobil, ki ga je vozil tri leta mlajši voznik. Povzročitelju je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,56 mg/l. Sledi obdolžilni predlog.

Istega dne ob 17.39 so bili policisti obveščeni, da sta v Postojni povožena dva pešca. Policisti so z ogledom kraja ugotovili, da je 73-letni domačin z osebnim avtomobilom vozil po Ljubljanski cesti (od krožišča pri zdravstvenem domu proti centru) in pri avtobusni postaji Postojna z vozilom trčil v 12- in 14-letni dekleti, ki sta prečkali cesto na prehodu za pešce. Po prvih podatkih je 14-letnica huje poškodovana (zlom desne stegnenice). Glede na težo poškodb sledi ustrezen ukrep.

V soboto ob 13.30 se je na lokalni cesti iz Otošč proti Razdrtemu vžgalo vozilo. Na kraj so takoj odšli gasilci. Ugotovljeno je bilo, da je 30-letni voznik peljal osebni avto, ki je neregistriran, nezavarovan in brez registrskih tablic. Med vožnjo mu je zagorel izpušni sistem, zato je zapeljal desno izven vozišča na neutrjeno bankino, nakar je vozilo zdrsnilo dva metra navzdol. Po zaustavitvi je vozilo skoraj v celoti zgorelo. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija