PODROBNOSTI EKSPLOZIJE NA TRŽAŠKEM: Pokojnik kradel orožje, ki ga je pokončalo

Trst

V Trebčah pri Trstu se nadaljuje preiskava nenavadne eksplozije. Preiskovalci bodo danes že šesti dan preiskovali hišo Daria Terzonija, v čigar hiši je razneslo granato iz prve svetovne vojne. Na sled skušajo priti dobavitelju orožja, medtem pa se v zgodbi pojavljajo tudi novi pretresljivi detajli. 50-letni zbiralec starega orožja naj bi bil v preteklosti aretiran zaradi kraje orožja.

Dario Terzoni iz leta 1987 (desno).

Daria Terzonija so tržaški karabinjerji zaradi kraje in hrambe orožja aretirali leta 1987. Orožje naj bi tedaj izmaknil mornarici v La Spezii. Pri njem doma so našli več deset ukradenih pištol in pušk, piše Il Piccolo. Kdo je 50-letnika od takrat dalje zalagal z orožjem, pa preiskovalci še preiskujejo.

Eksplozija, v kateri je 50-letnik umrl, se je zgodila minuli petek. Gasilci so ob prihodu poleg trupla odkrili pravi arzenal orožja, med drugim veliko granato, ki je 'razmesarila' pokojnega, še tri granate, ročno bombo in več kot 40 kosov drugega prenosnega orožja iz prve svetovne vojne.

Kot spominja Primorski dnevnik, je do podobne nesreče, prav tako z granato, prišlo pred štirimi meseci v Štandrežu. 60-letni domačin se je takrat hudo poškodoval in se še vedno zdravi.

Deli novico: