PODROBNOST INCIDENTA NA IZOLSKEM POMOLU: Deček je bil v spremstvu mame

Izola

V soboto smo poročali, da se je incident na lesenem pomolu na Belvederju, ko se je otroku zagozdila noga med deske, zgodil med igro. Kot zagotavljajo na izolski občini, so lesene deske na pomolu postavljene v skladu s predpisi in v času dogodka nobena deska ni bila poškodovana, območje pa so po nesrečnem dogodku nemudoma zavarovali.

V času, ko se je zgodil incident, je bila v roku pol ure na pomolu ekipa z izolske komunale. Dečku, ki je bil v spremstvu mame, je ob igri na pomolu noga zdrsela med deski. Gasilci so ob prihodu nekoliko razširili površino med dvema deskama z rezkanjem, da je lahko otrok potegnil nogo ven.

"Območje je komunala nemudoma zavarovala. Tekom tedna bosta nameščeni novi leseni deski," so povedali na izolski občini, kjer zagotavljajo, da so lesene deske na pomolu postavljene v skladu s predpisi in v času dogodka nobena ni bila poškodovana. Prav tako je bila pred pomolom nameščena opozorilna tabla "Kopanje na lastno odgovornost", ki je bila v vmesnem času poškodovana in odstranjena, danes pa je že znova na mestu.

"Občina Izola kot vzdrževalec javne površine skupaj s komunalnim podjetjem vzdržuje tudi pomol pod Belvederjem in ga redno pregleduje. Pomol je bil obnovljen leta 2014, od takrat pa redno vzdrževan, glede na pomanjkljivosti ugotovljene ob terenskih pregledih," pojasnjujejo na občini, kjer obžalujejo, da je do neljubega dogodka v petek prišlo. Kot pravijo, se kaj podobnega do sedaj še ni zgodilo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  01 .07. 2020 ob  14: 52
-1
Kopanje na lastno odgovornost

Kot upravljalci kopališča, bi morali zagotoviti tudi varstvo in skrb za kopalce, ne pa, da se izogibajo vsakršni odgovornosti. Na sliki zgodraj se ob zagozdeni nogi, točno opazi, da je bila glede na ostale špranje, tista v katero se je zagozdila otrokova noga, širša in bolj obrabljena kot druge. Samo upamo lahko, da se ni zgodilo kaj hujšega in da bo minilo brez trajnih posledic. Zanimiva bi bila raziskava, kako pa je poskrbljeno s strani upravljalcev kopališč na ostalih plažah za varstvo kopalcev?