PODPISALI PISMO O NAMERI: Univerza na Primorskem začenja sodelovanje z italijanskim visokotehnološkim podjetjem Technix (FOTO)

Koper

Univerza na Primorskem je z italijanskim visokotehnološkim podjetjem Technix S.p.A., ki je specializirano za sodobno rentgensko medicinsko tehnologijo, podpisala pismo o nameri, v katerem sta oba partnerja izrazila pripravljenost na sodelovanje na področju znanosti, raziskave in razvoja, skupnih raziskovalnih projektov in izobraževanj, kot tudi razvoja inovativnih izdelkov.

Oba partnerja bosta sodelovala tudi na področju izmenjave strokovnjakov in študentov v obliki štipendij za študente Univerze na Primorskem ter izmenjave dobrih praks med zaposlenimi. Pismo o nameri je s strani Univerze na Primorskem podpisala rektorica prof. dr. Klavdija Kutnar, ki je ob tem poudarila usmerjenost univerze v sodelovanje z mednarodnimi partnerji tako na področju študijskih programov kot znanstveno-raziskovalnih projektov. "Univerza na Primorskem želi vzpostaviti sodelovanje s podjetji na področju interdisciplinarnega znanstvenega raziskovanja. Prepričana sem, da danes začenjamo produktivno sodelovanje," je poudarila dr. Kutnarjeva.

Aniello Aliberti, predsednik uprave Technixa in Klavdija Kutnar, rektorica UP

Predsednik uprave podjetja Technix S.p.A. Aniello Aliberti, ki je v imenu Technix-a podpisal pismo o nameri, je ob tem izpostavil, da podjetje že sodeluje z nekaterimi univerzami. "Kot podjetje, ki je partner nekaterim vodilnim svetovnim tehnološkim korporacijam, si prizadevamo za nove tehnološke rešitve in razvoj, na tem področju pa vidimo tudi priložnost za sodelovanje z Univerzo na Primorskem," je dejal Aliberti. Ob tem so predstavniki Univerze še poudarili, da ima Univerza na Primorskem vrhunsko znanje na naravoslovnih področjih ter sodobno opremljene laboratorije, s čemer lahko oblikuje raziskovalne programe in rešitve za partnerje iz gospodarstva.