PODPIS POGODBE ZA SANACIJO OBJEKTA LIVADE 1.0: Dela bodo predvidoma končana v šestih mesecih

Koper

Univerza na Primorskem je danes podpisala pogodbo s podjetjem Makro 5 Gradnje d.o.o.,  ki bo izvedlo investicijska in sanacijska dela na objektu Livade 1.0. Podjetje Makro 5 Gradnje d.o.o. je bilo v postopku oddaje javnega naročila, objavljenega 25. 3. 2020, izbrano kot ekonomsko najugodnejši ponudnik. Sanacijska dela bodo predvidoma končana v roku šestih mesecev.

Vračanje izobraževalnega in raziskovalnega procesa v sanirani objekt Livade 1.0 bo pomembno prispevalo k še hitrejšemu razvoju Univerze na Primorskem predvsem na področju naravoslovja, športa in zdravja.  "Gre za za prelomni trenutek, ko upamo, da se bomo še v letu 2021 s svojo raziskovalno in študijsko dejavnostjo vrnili v Livade," je ob podpisu pogodbe dejala rektorica Univerze na Primorskem, prof. dr. Klavdija Kutnar.

Mateja Tilia, vodja Sektorja za investicije v visokošolsko in znanstveno infrastrukturo na Direktoratu za investicije na MIZŠ, ki sofinancira večino sredstev za sanacijo objekta v Livadah, je poudarila, da si je ministrstvo že vse od nesrečnega dogodka pred tremi leti prizadevalo, da bi se objekt čim prej vrnil v svojo funkcijo in služil študentom in raziskovalcem. "Ministrstvo kot sofinancer bo še naprej spremljalo razvoj in postopek prenove. Upamo, da bomo lahko v naslednjem študijskem letu v tem objektu pozdravili študente in raziskovalce," je dejala. Po besedah direktorja podjetja Makro 5 Gradnje d.o.o. Igorja Hvastje se bodo predvidene aktivnosti na objektu začele v roku 14 dni.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija