PODGORŠEK PO AFERI ODSTOPIL: Zaradi prepozno plačanega računa, "to je dejstvo in ga obžalujem"

Slovenija

Minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Jože Podgoršek je po aferi s plačilom nastanitve v Bohinju odstopil s položaja. Kot je dejal v izjavi, odstopa izključno zaradi prepozno plačanega računa, s tem pa sprejema odgovornost za to dejanje. "To je dejstvo in ga obžalujem," je zatrdil v izjavi za medije na spletnem družbenem omrežju Facebook.

Podgoršek se je za odstop odločil, potem ko je imel v zadnjih dneh težave s pojasnjevanjem, kdo je plačal njegovo nastanitev v Bohinju januarja letos. Po besedah predsednika NSi Mateja Tonina Podgorškov odstop kaže na politično kulturo.

Podgoršek je ocenil, da so njegovo "površnost izkoristili tisti, ki so se hoteli s tem okoristiti". Prepričan je, da je s tem, ko ni podlegel pritiskom in se je postavil za gorenjske kmete, postal za nekatere zelo moteč.

"Očitno se nekateri zelo trudijo z izdajanjem in popravljanjem množice računov, da bi me očrnili. V teh dneh sem namreč pridobil različne verzije računov iz hotela, o namenu katerih lahko le ugibam," je poudaril. "Poskus izsiljevanja sem predal kriminalistični policiji, primer že preiskujejo," je še dodal.

"Moj odstop ne pomeni, da so gorenjski kmetje ostali sami," je še sklenil Podgoršek. Storil bo namreč vse, kar je v njegovi moči, da jih zaščiti, pri tem pa bo uporabil vsa razpoložljiva pravna sredstva, je podčrtal.

Po poročanju medijev Podgoršek po januarskem dopustovanju v hotelu Bohinj ob odhodu ni poravnal računa v višini 800 evrov. V torek so mediji poročali, da je ministrov račun poravnala kmetijska družba KŽK, s katero je kmetijsko ministrstvo že več kot dve leti v sodnem sporu zaradi najetih kmetijskih zemljišč v lasti države.

BONUS VIDEO: Posebnosti istrskega narečja; veste kaj je železnica in kaj so hlače?

KŽK je bila do nedavnega v lasti kriptomilijonarja Damiana Merlaka, ki je tudi lastnik hotela Bohinj.

Podgoršek je v vlado premierja Janeza Janše vstopil kot kandidat stranke DeSUS, a je stranka kasneje iz koalicije izstopila, sam pa položaja ministra kljub temu ni zapustil. Januarja letos je sporočil, da bo na državnozborskih volitvah, ki bodo ta konec tedna, kandidiral na listi NSi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  20 .04. 2022 ob  17: 33
Minister je kot vsa klerikalna falanga v laži vzgojen in je zato zanj laž nekaj normalnega
vseved |  20 .04. 2022 ob  17: 08
Uboga klerodomobranska svojat ima na čelu že 30 let komunista, ki ga je tja postavil Kučan.
vseved |  20 .04. 2022 ob  17: 05
@železni,naj prinesem ogledalo, da se boš videl?
ManofSteel |  20 .04. 2022 ob  14: 55
-2
@vseved kdaj se dobiva jaz in ti, da vidim tega pajaca...
ManofSteel |  20 .04. 2022 ob  14: 54
-2
Levaki pljačkajo milijone pa nobeden ne odstopi, toliko o morali in etiki. Kdaj boste dojeli magare jedne, da vas levaki peljejo žejne prek tisoče voda...
kokodek |  20 .04. 2022 ob  12: 59
haha, površen, ko je treba plačati račun....zdaj pa še laže in kdor laže, vemo, da tudi krade !!!! vsi na volitve, da se rešimo lažnivcev in kradljivcev na oblasti!!!!
vseved |  20 .04. 2022 ob  12: 21
Kakšno politično kulturo ?Golazen cerkvena misli, da je vse njihovo in zastonj.