PODBELVEDER ZNOVA NA POTI STARE SLAVE: Belvedere Beach Bar uspešnica v le nekaj tednih (FOTO)

Izola

Na lokal, ki se nahaja na 'placu' pod Belvederjem v Izoli mnoge domačine, kot tudi druge prebivalce širše okolice, vežejo lepi spomini. A se je usoda lokala tik ob morju, ki je bil nekoč srce družabnega življenja na Obali, nato znašla v negotovosti zaradi zapletov z najemniki. Letošnja poletna sezona pa prinaša odlično novico – bar pod Belvederjem je s 6. junijem dobil novega upravljavca, podjetje Belvedere d.o.o., in od 10. julija obratuje pod imenom Belvedere Beach Bar.

Podjetje Belvedere d.o.o. ima za seboj uspešno gostinsko in hotelirsko zgodbo. Je skrbnik Belvedere Resorta nad Izolo, ki vključuje štirizvezdnični Hotel Cliff, pet različnih vil s po tremi zvezdicami (Tamara, Oliva, Šalet, Loret in Palma) ter Restavracijo Kamin, ki se ponaša s prelepo teraso, ki ponuja čudovit pogled na Izolo in Tržaški zaliv. Podjetje upravlja tudi kamp na Belvederju, ki se nahaja v zaščitenem Krajinskem parku Strunjan. Obenem je skrbnik štirizvezdničnega Hotela Marina v Izoli, ki ponuja tudi svojo restavracijo.

Zahtevali so ga tudi domačini

Kot nam je povedal vodja Belvedere Beach bara Sašo Ambrož, ki sicer dela v Restavraciji Kamin, so jih gostje Hotela Cliff spraševali po lokalu pod Belvederjem in pokazali željo po tem prostoru. "Tako, da nam je bila ena taka mala rak rana, da ta bar ni deloval. Tudi domačini so si ga želeli, prišel jim je v navado, ker je, iskreno, en lep prostor v našem območju in je veliko časa sameval," pojasnjuje. Za goste Hotela Cliff so obenem uredili prevoz in jim tako olajšali dostop do plaže.

Podjetje Belvedere d.o.o. je z Občino Izola podpisalo pogodbo o upravljanju lokala, s katero se je zavezalo tudi k temu, da bo skrbelo za okolico in sanitarije, "da prostor dobi kulturno obliko za domačega in tujega gosta," pojasnjuje Ambrož. "Naš interes je nadaljevati to urejenost in dati eno širšo, lepo ponudbo, kar smo z restavracijo Kamin že dokazali, da znamo," dodaja.

Pripravljeni so na večje investicije

Z občino so dogovorjeni za upravljanje lokala do konca septembra, zato se v tako kratkem času ne morejo lotiti večjih investicij. V oktobru oziroma novembru bo nov občinski razpis, "na katerega se nam je seveda interes prijaviti," pove Ambrož. "Občinski pogoji in načrti so tukaj največji faktor, kaj se bo lahko in kaj se bo smelo delati. Tudi sama doba najema je pomembna; če bodo oddajali za 5 do 10 let, bo nekdo pripravljen investirati več, kot bi za eno leto," pojasnjuje.

Naš sogovornik iz podjetja Belvedere je pohvalil sodelovanje z Občino Izola, ki je bila zelo aktivna. "Zelo hitro je bila pripravljena sanirati, urediti okolico, stranišča, stopničke … Lokal pa smo uredili mi, ga pobarvali, prinesli ležalnike, dodelali manjšo gastronomsko ponudbo." 

Ambrož pa je obenem opozoril na nekatere težave, ki so se nabrale v letih samevanja prostora pod Belvederjem. "Parkirišče je v zadnjih letih postalo znano črnim kampistom, pobirali smo narkomanske igle, dogajali so se havba partiji … Tu bi morala izolska občina bolj aktivno pristopiti k reševanju tega problema, saj parkirišče ni v naši domeni," je dodal.

Kljub vsemu pa so prvi odzivi izjemno pozitivni, saj so gostje z lokalom in ponudbo zadovoljni. "Malo omejitev imamo zaradi covida s sedišči, a gostje večinoma čakajo na prosto mizo – ni dovolj prostora glede na naval in smo zelo zadovoljni z odzivi," razkrije.

Da je prostor pod Belvederjem res nekaj posebnega in da se je zapisal v srca Izolanov, priča dejstvo, da se k njim vračajo domačini, ki so nekoč obiskovali lokal, ali jih vežejo lepi spomini na otroštvo, preživeto na plaži pod njim. "Veliko domačinov pride in pove svojo zgodbo, kako so se tu učili plavati, danes pa sem prihajajo s svojimi otroki," še pove Ambrož.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
zoran13 |  14 .08. 2020 ob  00: 12
NEKOČ
kaslc |  13 .08. 2020 ob  10: 10
andraž
Zelo čudno da so ti dopustili objaviti tak komentar.
Andraž |  12 .08. 2020 ob  17: 21
Restavracija Kamin je zelo povprečna restavracija,brez presežkov.Vzamite jim pogled s terase in ne ostane jim dosti.
kjočola |  11 .08. 2020 ob  16: 22
Odlično.