POD TO PRETVEZO PRIŠLA V HIŠO! Ukradla denar in se odpeljala

Kronika

Včeraj popoldan je prišla v vas Gornje Vreme mlajša ženska, stara okoli 30 let. Starejšo domačinko je spraševala, če se prodaja kakšna starejša stanovanjska hiša. Med pogovorom je prosila, če gre lahko na stranišče, kar ji je domačinka dovolila in jo samo pustila v stanovanjski hiši. Neznanka je to izkoristila, pregledala torbico, obešeno na hodniku, in iz denarnice ukradla gotovino. Zatem se je s kraja odpeljala z večjim sivim osebnim avtomobilom.  

Žrtve drznih tatvin na domovih so pogosto starejše osebe na osamljenih krajih, tatvine pa se največkrat zgodijo dopoldne, opozarjajo policisti in svetujejo, da zaklepate vrata hiš in stanovanj, tudi ko ste doma, v odsotnosti pa zaprite okna in pospravite vredne stvari. Svetujejo tudi, da v svoji odsotnosti doma pustite prižgano luč, s sosedi pa se dogovorite, da bodo pozorni tudi na vaš dom. Doma ne hranite večjih vsot denarja in ne spuščajte neznancev v hišo. Bodite pozorni na sumljiva vozila in osebe v okolici svojega doma, v primeru, da se takšne osebe pojavijo, pa o tem čim prej obvestite policijo na 113.              

Razpisan ukrep 'zaseg vozila'

Včeraj popoldan so policisti na mejnem prehodu Dragonja, na izstopu iz države, odkrili ukradeno vozilo. Osebni avto znamke Audi, tip Q7, nemških registrskih številk, je vozil 31-letni državljan Srbije. Pri preverjanju osebe in vozila v evidencah so ugotovili, da je za vozilom razpisan ukrep 'zaseg vozila', razpisnica Italija. Vozilo je trenutno v lasti leasing hiše iz Nemčije. Policisti vsa dejstva še preverjajo.

V Ankaranu je nekdo vlomil v prikolico in iz nje ukradel torbico z dokumenti in 300 evri gotovine.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija