POD LUPO POLICIJE GOLOB IN GEN-I: Je to botrovalo domnevnemu vpletanju v njeno delo in odhodu Bobnarjeve?

Slovenija

Policija vodi predkazenski postopek zoper Gen-I in njegove odgovorne osebe, med katerimi naj bi bil nekdanji prvi mož Gen-I in sedanji premier Robert Golob. To bi lahko botrovalo domnevnemu Golobovemu vpletanju v delo policije in odhodu notranje ministrice Tatjane Bobnar, danes piše Mladina.

"Neuradno smo izvedeli, da policisti pod vodstvom specializiranega državnega tožilstva zbirajo informacije v zvezi z očitki, ki so se v javnosti pojavili že pred parlamentarnimi volitvami, in sicer glede domnevno spornega poslovanja hčerinske družbe Gen-I iz Beograda. Ta naj bi denar na podlagi svetovalnih pogodb nakazovala nekemu podjetju v Črno goro," navaja Mladina. Po njenih informacijah naj bi pod drobnogled vzeli tudi načrte delne privatizacije družbe Gen-I.

Primer bi lahko glede na organizacijo policije po pisanju tednika preiskovali le v Nacionalnem preiskovalnem uradu ali v Policijski upravi Nova Gorica, pod katero sodi sedež družbe Gen-I in stalno bivališče Roberta Goloba. V javnem pismu ministrice Bobnar, ki je odstopila, in v poročilu, ki ga je napisal v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav, sta bili kot predmet Golobovega interesa izpostavljeni prav ti dve enoti, dodaja Mladina.

Policijsko upravo Nova Gorica vodi Evgen Govekar, ki naj bi bil glede na imenovanje v času nekdanje vlade pod vodstvom Janeza Janše naklonjen desni politični opciji. Lindav in Bobnarjeva sta med političnimi pritiski omenila prizadevanja za Govekarjevo zamenjavo, ta pa je medtem za tednik ostro zavrnil kakršnokoli povezavo z Janšo, SDS ali drugo politiko. Omenila sta tudi Golobova prizadevanja, da bi se nekdanji direktor Nacionalnega preiskovalnega urada Darko Muženič čim prej vrnil na ta položaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija