'POD GASOM' PO GASU: Pri Kozini policisti ustavili divjega voznika

Kronika

Včeraj ob 23.10 so policisti na Videžu ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu so izmerili hitrost 188 km/h. Poleg tega mu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,61 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog za alkohol in plačilni nalog za prekoračitev hitrosti.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 53 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 121 klicev. Obravnavali so 11 prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so dve vozili, s področja kriminalitete so obravnavali dva vloma in štiri tatvine, zaradi kršitev javnega reda so bile štiri intervencije. Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 29 nezakonitih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

Dopoldan je nekdo v Postojni vlomil v osebni avtomobil, iz katerega je ukradel kuverto z gotovino in nov mobilni telefon.

Včeraj je v Črnem Kalu nekdo ukradel moped Piaggio Zip 25, reg. KP1Z-U2, črne barve, vreden 1000 evrov.

Na Sv. Katarini je nekdo s čolna ukradel izven krmni motor znamke Yamaha, tip 5 CMH, vreden 600 evrov.

Ilegalni prehodi mej

Včeraj ob 8.50 je na Starodu prestopil mejo voznik osebnega avtomobila, 57-letni državljan Ukrajine. V vozilu je imel štiri državljane Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Vozniku je bil odvzeta prostost, postopki še potekajo.  

Ob 10.30 so v Podgorju ustavili vozilo VW Sharane, madžarske registracije, ki ga je vozil 35-letni državljan Kitajske z dovoljenjem za prebivanje na Madžarskem. Prevažal je štiri državljane Kitajske, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Postopki še potekajo.

V Podgorju so ob 20.40 ustavili avtomobil AR mito, italijanske registracije, ki ga je vozil 36-letni državljan Albanije, z urejenim statusom v Italiji. Prevažal je tri državljane Albanije, ki nimajo pogojev za prestop meje. Postopki še potekajo.

V prometu

Na avtocesti pri Razdrtem so ob 8.30 ustavili voznika kombija s pripetim priklopnikom, ki nima ustrezne kategorije v vozniškem dovoljenju. 39-letniku sledi obdolžilni predlog, vozilo so mu zasegli.

V Kopru so ob 21.40 ustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki nima vozniškega dovoljenja. Vozilo so zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija