POČIVALŠEK SPOROČA: Dodatnih 243 milijonov evrov za gostinstvo in turizem

Slovenija

Vlada je danes potrdila predlog novega interventnega zakona za omilitev posledic epidemije covida-19 za gospodarstvo. Ta panogi gostinstva in turizma po navedbah gospodarskega ministra Zdravka Počivalška prinaša dodatnih 243 milijonov evrov pomoči.

"Nekaj naših predlogov v njem ni, ker mora vlada skrbeti tudi za stabilnost javnih financ. Zato bomo dodatnih 30 milijonov evrov namenili iz evropskih kohezijskih sredstev. Panogi bomo torej skupaj zagotovili skoraj milijardo evrov pomoči," je na Twitterju zapisal Počivalšek.

Kot je zatrdil, so ves čas epidemije imeli odprt dialog z vsemi zbornicami in iskali možne rešitve. "Poleg splošnih ukrepov, kot je čakanje na delo, smo zagotovili tudi takšne, namenjene samo njim. Panoga je doslej iz vseh protikoronskih zakonov dobila direktno nakazanih 705 milijonov evrov," je poudaril.

Poleg protikoronskih pomoči je ministrstvo po njegovih navedbah z različnimi razpisi podelilo 238 milijonov evrov spodbud za več kot 5000 podjetij iz panoge. "Tudi na prihodnjih razpisih bo posebna pozornost namenjena gostinstvu in turizmu, saj se zavedamo težav in pomena panoge," je napovedal.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija