POČIVALŠEK SE OPRAVIČUJE: "Sestanek je bil zakonit, a tudi nepremišljena poteza"

Slovenija

Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek se je po burnih odzivih dela javnosti zaradi nedavnega sestanka v gostišču v Prlekiji danes opravičil javnosti, še posebej gostincem. "Čeprav je bil sestanek zakonit, utemeljen in zelo koristen, je bila to v teh težkih časih tudi nepremišljena poteza," je na družbenem omrežju Facebook zapisal Počivalšek.

Navedel je, da je bilo zadnje, kar bi si želel, dodati soli na rano tistim, ki jih je epidemija novega koronavirusa zelo prizadela. "Na to nisem pomislil, ko sem sprejel povabilo na sestanek, in to je izključno moja odgovornost," je zapisal minister, ki je v torek tudi v izjavi medijem poudaril, da je bila uporaba prostorov gostišča Taverna za poslovni sestanek minuli petek zakonita.

Po ministrovih besedah s sestankovanjem v gostišču niso kršili ne odloka o prepovedi ponujanja blaga in storitev potrošnikom ne odloka o omejitvi gibanja ljudi.

Minister v današnjem opravičilu navaja, da razume ogorčenje tistih, ki so že mesece zaprti in njegovo potezo dojemajo kot nesprejemljiv privilegij. "To nikakor ni moj namen in zato sprejemam kritike na moj račun. Še posebej, ker sem s tem razburil gostinski in turistični sektor, za katerega se zelo zavzemam kot gospodarski minister," je navedel Počivalšek, ki se je posebej opravičil tudi gostiteljem sestanka.

Ti so po njegovih besedah naredili vse prav, sedaj pa so vpleteni v to afero. "Z ničemer si ne zaslužijo pritiskov in negativne kampanje, ki jo trpijo te dni. Odgovornost je izključno moja in upam, da bom z mojim delom s časom povrnil zaupanje in podporo tistih gostincev, ki so te dni jezni name," je še zapisal minister.

Glede petkovega srečanja ministra Počivalška s predstavniki politike in gospodarstva v omenjeni gostilni je zdravstveni inšpektorat prejel več prijav, ki jih obravnava. Do Počivalškovega sestanka v gostilni so kritični v opoziciji.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Drek |  10 .02. 2021 ob  14: 43
Nova Zelandija: Minister za zdravje odstopil zaradi kršitve korona pravil (šel z družino na morje

bbc.com/news/world-asia-53259236


Irska: Minister za kmetijstvo odstopil zaradi kršitve korona pravil (se udeležil večerje)
aa.com.tr/en/europe/irish-govt-minister-resigns-after-breaking-virus-rules/1949011


Češka: Minister za zdravje odstopil zaradi kršitve korona pravil (zapuščal gostilno, ki bi morala biti zaprta)
theguardian.com/world/2020/oct/23/czech-republic-health-minister-roman-prymula-resigns-breaching-own-covid-rules


EU: Komisar za trgovino Hogan odstopil zaradi kršitve korona pravil (udeležil večerje po golfu)
Hoganov citat: ''Nisem kršil nobenega zakona, vendar bi moral biti bolj dosleden''
bbc.com/news/world-europe-53923052


Kanada: Minister za finance odstopil zaradi kršitve korona pravil (šel na Karibe)
irishtimes.com/news/world/covid-19-canadian-minister-resigns-after-flouting-guidelines-to-go-on-caribbean-holiday-1.4448182


Avstralija: Minister Novega Južnega Walesa plačal 1000 AUD kazni in odstopil zaradi kršitve korona pravil (obiskal svoj vikend)
abc.net.au/news/2020-04-10/coronavirus-nsw-minister-don-harwin-resigns-breaking-lockdown/12141532


Anglija: svetovalec vlade za korono odstopil, ker se ni držal svojega priporočila (!!!) (se srečeval s svojim dekletom iz drugega območja)
theguardian.com/uk-news/2020/may/05/uk-coronavirus-adviser-prof-neil-ferguson-resigns-after-breaking-lockdown-rules


SlovenijajQuery11230967659705257217_1612964541941?
kokodek |  10 .02. 2021 ob  13: 08
zrel za odstop, ker nam pridiga eno, dela pa drugo!!!! opravičilo je navadno roganje in žalitev za vse, ki morajo imeti zaprte lokale!!!!!!