POČILO PRI SEMEDELSKIH RAZGLEDIH: 32-letnica v 40-letnika na električnem skuterju

Kronika

V ponedeljek ob 12.10 so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči v Kopru, na cesti v smeri proti Markovcu. Povzročiteljica, 32-letna ženska, ki začasno prebiva v Kopru, se je vključevala na cesto in izsilila prednost 40-letnemu vozniku registriranega električnega skuterja iz Kopra, ki je peljal proti Semedelskim razgledom. Voznik skuterja nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato mu sledi obdolžilni predlog, skuter pa so policisti zasegli. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

V bližini vasi Dane pri Sežani je v ponedeljek dopoldan zgorel osebni avto. Ugotovitve kažejo, da je zagorelo na električni napeljavi.

V ponedeljek ob 18. uri so koprski policisti ustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila. Pri sebi je imel manjšo količino prepovedane droge marihuane, preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,49 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Sledita mu hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami ter plačilni nalog po Zakonu o pravilih cestnega prometa.

Na mejni prehod Jelšane je ob 23.20 pripeljal 35-letni državljan Hrvaške, za katerega je razpisan evropski priporni nalog za prijetje, ki ga je izdalo sodišče v Avstriji zaradi kaznivih dejanj zoper premoženje. Pri varnostnem pregledu osebe so policisti našli v PVC-foliji zavito prepovedano drogo kokain, neto teže 0,56 grama, ki so jo zasegli. Priveden je bil na zaslišanje in predan v koprske zapore.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka od 6. ure do torka do 6. ure obravnavali sedem oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Na Policijski postaji (PP) Piran obravnavajo po dva državljana Tunizije in Alžirije, vsi štirje so zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti PP Kozina pa so obravnavali tri državljane Afganistana, ki jih bodo danes vrnili hrvaškim varnostnim organom.

V zadnjih 24 urah 45 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 126 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali en vlom in tri tatvine. Intervenirali so trikrat zaradi kršitve javnega reda in miru in posredovali zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija