POČIL JERMEN ZA PRITRDITEV TOVORA: Panji s tovornjaka, v zrak pa pet milijonov jeznih čebel

Svet

Na vzhodu Kanade je v sredo med prevozom s tovornjaka padlo več panjev, v katerih je bilo skupno okoli pet milijonov čebel, poroča britanski BBC. Voznik tovornjaka je utrpel več kot sto čebeljih pikov.

Nesreča se je zgodila, ker so blizu kraja Barlington v kanadski provinci Ontario popustili jermeni, s katerimi so bili panji med prevozom na prezimovališče pritrjeni na tovornjak. Panji so se tako raztresli po cesti v krogu okoli 400 metrov, v zrak pa se je dvignil oblak čebel.

Voznik tovornjaka, ki ni nosil čebelarske opreme, je dobil več kot sto čebeljih pikov. Nudili so mu zdravniško pomoč, po navedbah zdravnikov pa njegovo stanje ni resno.

Voznike in pešce v bližini kraja nesreče je policija pozvala, naj se oddaljijo, na pomoč pri obvladovanju jeznih čebel pa poklicala več kot deset čebelarjev.

Med njimi je bil tudi Michael Barber, ki se s čebelarjenjem ukvarja enajst let. Kot je dejal, je bil na prizorišču nesreče oblak jeznih in zmedenih čebel. "Upam, da česa takega ne bom nikoli več doživel," je dejal za BBC.

Po nekaj urah se je večina čebel vrnila v panje. Več sto jih nesreče ni preživelo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija