POČASTILI BODO OLJE IN BLEDEŽ: Z njim je Padna oskrbovala Portorož in Piran

Piran

Padna danes vabi na praznik olja in bledeža (blitve), po kateri je ta istrska vas še posebej znana. Ob bogati ponudbi vrhunskih oljčnih olj in lokalnih kmetijskih pridelkov organizatorji napovedujejo še številne druge dejavnosti, od pohodniškega izleta do pristne istrske zabave v večernih urah.

Padna je že od nekdaj znana po veliki količini pridelanega oljčnega olja. Poleg tega so vaščani že od nekdaj oskrbovali Piran in Portorož s sadjem in zelenjavo, še posebej pa so bili znani po bledežu (blitvi), so spomnili organizatorji praznika, Društvo za trajnostni razvoj Negotium, Turistično združenje Portorož in Krajevna skupnost Padna.

V okviru praznika bodo predstavili vrhunska oljčna olja slovenske Istre, pripravili pa bodo tudi bogato ponudbo zdravih kmetijskih pridelkov iz Šavrinskega gričevja in tradicionalnih istrskih jedi. Poleg tega bo praznik ponudil tudi možnosti za številne aktivnosti, od sodelovanja na pohodniškem izletu do pristne istrske zabave v večernih urah.

Poleg istrske kmečke tržnice, na kateri bodo vaščani odprli svoja dvorišča obiskovalcem in ponujali domače jedi in lokalne proizvode, bodo obiskovalcem na voljo vodeni ogledi vasi, voden kolesarki izlet, udeležba na pohodu do Nove vasi in nazaj, otroške delavnice, gledališki in glasbeni nastopi.

Vse aktivnosti so brezplačne, organiziran bo tudi brezplačni avtobusni prevoz na relaciji Piran-Portorož-Lucija-Sečovlje-Padna.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija