POBUDA ZA IZGRADNJO NOVE TRIBUNE V KOPRU: Izberite odgovor, kaj bi umestili pod njo (ANKETA)

Koper

Koprski župan Aleš Bržan je na mizo dobil pobudo za izgradnjo južne tribune na koprskem nogometnem stadionu Bonifika. Po mnenju predlagateljev bi s tem pridobili tudi možnost zagotovitve drugih vsebin pod tribuno, kot primer pa navajajo novi vrtec ali športne dvorane za individualne športe.

"Stadion Bonifika ima po UEFA standardu trenutno priznano 'kategorijo 2'. V UEFA klubskih tekmovanjih to zadošča zgolj za predtekmovalni del (prvi in drugi kvalifikacijski krog)," so v pobudi, pod katero je podpisana Oljka – stranka slovenske Istre, zapisali predlagatelji, ki pojasnjujejo, da je za klasifikacijo stadiona s 'kategorijo 3' zahtevana kapaciteta najmanj 4.500 sedežev, medtem ko ima stadion na Bonifiki trenutno 3.250 sedežev.

Kot so zapisali, se je že pri organizaciji UEFA Evropskega nogometnega prvenstva do 21 let v Kopru pokazalo, da je za gostovanje tako pomembnega dogodka potrebna nova zidana pokrita južna tribuna (ob Osnovni šoli Koper), ki bi imela najmanj 1.700 sedežev za gledalce, poleg tega še 140 sedežev za VIP goste in 60 za medije.

Pri tem izpostavljajo, da nogometni klub Koper letos izjemno uspešno nastopa v 1. slovenski nogometni ligi in je že dalj časa na samem vrhu lestvice. "Vsi se nadejamo, da se bo Koper uvrstil v UEFA klubska tekmovanja, ki se pričnejo v začetku julija 2022 in da bi koprski stadion tako že naslednje poletje gostil kvalifikacijske tekme za ligo prvakov ali katero od preostalih dveh UEFA tekmovanj," pravijo. Zato je po njihovem mnenju potrebno koprski stadion ustrezno nadgraditi.

"Neizpolnjevanje UEFA kriterijev pomeni, da bi se lahko določene tekme morale igrati v Ljubljani ali celo dlje od nje, kar si pa Koprčanke in Koprčani ne zaslužijo."

Nova tribuna po njihovem mnenju pomeni tudi priložnost za vzpostavitev drugih vsebin pod tribuno, kot npr. novi vrtec ali pa dvorane za individualne športe (borilni športi, plesne dejavnosti itd.), hkrati pa tudi garderobe za mlajše nogometne kategorije. Večji stadion odpira vrata za še več reprezentančnih tekem v Kopru, kar pomembno prispeva tudi k športnem turizmu, so prepričani v stranki, zato predlagajo, da se ta pobuda, ki sicer ni nova, vnese v spremembe proračuna za leto 2022.

Če bi do realizacije projekta prišlo, kaj menite, da bi bilo najbolj primerno, da bi se umestilo pod tribuno? Odgovorite v spodnji anketi.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  08 .12. 2021 ob  21: 45
Crvena Zvezda je bila pred 30 leti svetovni klubski prvak.
vseved |  08 .12. 2021 ob  13: 52
-3
ŠKODA VSAKEGA € ZA NOGOMETAŠE, KER NIKOLI NISO IN NE BODO DOSEGLI OMEMBE VREDNEGA USPEHA.