POBEG, KI JE ZABAVAL JAVNOST: Iščejo rejnika, ki bo Jozi zagotovil dolgo in srečno življenje

Svet

V bližini Slatine na Hrvaškem so po dveh tednih iskanja našli bika, ki je pred tem pobegnil iz klavnice v tem mestu na zahodu Slavonije, so danes sporočili iz podjetja Mesoprerada. Potrdili so, da bik ni poškodovan in da zanj skrbijo na svoji kmetiji. Ob tem so sporočili, da iščejo najboljšega rejnika, ki bi v prihodnje skrbel za žival.

Bik je pobegnil, ko je prebil žičnato ograjo ob izstopu s tovornjaka, s katerim so ga 24. novembra pripeljali v klavnico. Po pobegu je najprej izzval preplah v mestu, ker je na cesti z rogovi za las zgrešil nekega mimoidočega moškega. Bika so nato poimenovali Joza. Njegov pobeg je zabaval lokalno javnost.

V klavnici so po pobegu napovedali, da bika ne bodo pokončali, ko ga bodo ujeli. Več kot dva tedna so bika iskali delavci Mesoprerade in lokalnega komunalnega podjetja, lovci, rejci divjadi in policisti. Našli so ga v torek nepoškodovanega in utrujenega v gozdu nedaleč mesta, so potrdili v Mesopreradi. Sporočili so še, da so bika oskrbeli na eni od svojih kmetij nedaleč Slatine ter da bodo izbrali najboljšega rejnika, ki bo Jozi zagotovil dolgo in srečno življenje. Zanimanje za njegovo rejo naj bi bilo precejšnje. Eden od pogojev je, da bo zdaj že legendarni bik na ogled zainteresiranim obiskovalcem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija