'POBASALA' 45 STEKLENIC VINA IN KONČALA V ZAPORU: Po navedbah policije je par rop "skrbno načrtoval"

Kronika

Sodišče v mestu Caceres na zahodu Španije je v ponedeljek na zaporno kazen obsodilo par, ki je iz vinske kleti hotela v mestu oktobra 2021 ukradel 45 steklenic vina v vrednosti 1,6 milijona evrov. Sodišče je žensko obsodilo na štiri, moškega pa na štiri in pol leta zapora ter jima naložilo odškodnino hotelu v višini 753.454 evrov.

Med vini, ukradenimi iz vinske kleti hotela Atrio v Caceresu, je bila tudi steklenica vina Chateau D'Yquem 1806, vredna 350.000 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah sodišče se je ženska, ki je po poročanju španskih medijev nekdanja zmagovalka mehiškega lepotnega tekmovanja, v hotel prijavila s ponarejenim švicarskim potnim listom. Po večerji v hotelski restavraciji si je par ogledal znamenito vinsko klet hotela, nato pa sta se odpravila v svojo sobo.

7. marca, ob 2. uri zjutraj, je ženska poklicala na recepcijo in prosila edinega zaposlenega, ki je takrat delal, naj ji pripravi solato. Ta je to sprva zavrnil, saj je bil sam, par pa je pred tem na večerji jedel degustacijski meni s 14 hodi. Na koncu je vendarle privolil, ker je ženska vztrajala.

Medtem ko ji je pripravljal jed, se je moški vtihotapil v recepcijo in ukradel elektronski ključ, za katerega je mislil, da odklepa vrata vinske kleti, vendar je bil napačen. Poklical je svojo partnerko in ji naročil, naj znova odvrne pozornost receptorja, zato je ta zahtevala še sladico.

"Obtoženi se je vrnil v recepcijo in iz škatle vzel glavni ključ številka 27, s katerim je odprl vinsko klet, od koder je odnesel 45 steklenic vina," je navedlo sodišče.

Moški, ki naj bi imel romunsko in nizozemsko državljanstvo, je steklenice v nahrbtniku in dveh velikih torbah odnesel v svojo sobo. Po navedbah španske policije je par rop "skrbno načrtoval", saj je restavracijo pred tem obiskal kar trikrat, še navaja AFP.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija