PO ZGODOVINSKI ZMAGI NAD HRVAŠKO, SLOVENCI DANES PROTI CIPRU: "Zavedamo se, kakšna tekma nas čaka"

Slovenija

Slovenska nogometna reprezentanca bo danes ob 18. uri po slovenskem času v Nikoziji igrala proti Cipru v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022. Izbranci Matjaža Keka so v uvodu premagali Hrvaško, nato pa izgubili v Rusiji, kot pravi Kek, pa je le kontinuiteta osvajanja točk tista, ki te lahko pripelje do SP. Cilj na Cipru je tako jasen.

"Jasno, da se zavedamo, kakšna tekma nas čaka. Kontinuiteta zbiranja točk je tista, ki te pripelje do razmišljanja o velikem tekmovanju. Začetek v skupini je bil obetaven, ampak je vse nepredvidljivo. Poskušali bomo narediti vse, da bi nadaljevali visoko raven igre," je na novinarski konferenci dan pred tekmo dejal Kek.

Ciprčani so dobili le en gol na dveh tekmah, kar kaže na določeno čvrstost ekipe. V slovenski vrsti je čutiti nekaj utrujenosti zaradi potovanj in tekem, nekaj je tudi manjših nevšečnosti, a ni nihče vprašljiv oziroma odpisan za obračun s Ciprom.

Slovenija ima s Ciprom na desetih tekmah pet zmag, tri remije in dva poraza. Slovenska vrsta ima po zmagi nad Hrvati in porazu z Rusijo tri točke v skupini H, Ciper pa je pri eni točki, potem ko je najprej igral 0:0 s Slovaško, nato pa izgubil z 0:1 na Hrvaškem.

Po gostovanju na Cipru, tekmo bodo sodili Švedi Andreas Ekberg, Mehmet Culum in Stefan Hallberg, bo kvalifikacijski premor trajal do septembra, ko Slovence čakajo domača obračuna s Slovaško in Malto ter gostovanje na Hrvaškem.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija