PO ZASEGU KOKAINA MED BANANAMI: V družbi Rastoder opozarjajo, da se dogaja to

Kronika

V družbi Rastoder opozarjajo na napade kriminalnih združb na mednarodne trgovske poti, potem ko so črnogorske oblasti zasegle pakete banan Derby, ki naj bi vsebovali pošiljko prepovedane droge. V družbi zagotavljajo, da poslujejo skladno z mednarodno uveljavljenimi standardi, z namenom preprečevanja trgovine z mamili pa sodelujejo z oblastmi.

Črnogorska policija je v luki Bar odkrila okoli 400 kilogramov belega prahu, za katerega sumijo, da gre za kokain, so poročali tamkajšnji mediji. Odkrili so ga v zabojih z bananami Derby, s katerimi trguje podjetje slovenskega poslovneža Izeta Rastoderja.

Iz podjetja so sporočili, da je bila pošiljka banan namenjena črnogorski družbi Voli, preiskave policije pa poteka proti neznanim storilcem. Izpostavljajo, da so po dveh letih znova postali tarča neznane kriminalne združbe.

Izet Rastoder

"Tudi tokrat gre za sistemsko zlorabo uveljavljenih mednarodnih trgovskih poti, ki je zadnje čase vse pogostejša, z njo pa se srečujejo praktično vse vodilne mednarodne korporacije, uvozniki ter logistični sistemi," so zapisali v družbi Rastoder, ki je, kot so navedli, največji trgovec z bananami v jugovzhodni Evropi.

V podjetju zagotavljajo, da poslujejo skladno z mednarodno uveljavljenimi standardi. Ob tem sodelujejo z oblastmi ter zlasti s carinsko upravo z namenom preprečevanja trgovine z mamili.

Družba je, kot so izpostavili, v dneh pred incidentom carinsko upravo v luki Bar letos že dvakrat preventivno zaprosila za natančen nadzor vseh pošiljk, pri čemer so ponudili tudi prevzem dodatnih stroškov nadzora. "Po incidentu v Črni gori družba Rastoder ostaja na voljo oblastem v Črni gori in Sloveniji," so dodali.

Rastoder sicer na mednarodnih tržiščih deluje že 30 let, ob tem pa je znamka Derby prisotna na več kot 30 trgih v Evropi in širše, so navedli.

"Zlorabe nabavnih kanalov tako v Južni Ameriki kot Evropi žal niso redke," so sklenili v podjetju, ob tem pa spomnili na več zasegov prepovedanih drog v zadnjih tednih, med drugim so izpostavili zaseg 4000 kilogramov kokaina v Rotterdamu, 220 kilogramov heroina in 60 kilogramov kokaina v Pločah ter 656 kilogramov kokaina na poti v Tunizijo in 44 kilogramov na poti v Rusijo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija