PO ZASEGU 740 KILOGRAMOV KOKAINA MED BANANAMI: Izet Rastoder trdi, da droga ni bila v njegovih kontejnerjih

Kronika

Direktor podjetja Rastoder, ki ima blagovno znamko Derby, Izet Rastoder je za STA zatrdil, da na Malti zaseženi kokain, ki naj bi bil na poti v Slovenijo, niso odkrili v njihovih kontejnerjih z bananami. Kot je pojasnil, je tudi s fotografij zasežene droge, objavljenih v nekaterih medijih, razvidno, da gre za kontejner drugega uvoznika.

Izet Rastoder

Malteška carina je namreč zasegla rekordnih 740 kilogramov kokaina, ki bi ga lahko na ulici prodali za 100 milijonov evrov. Iz malteške carine so v torek sporočili, da je bil kontejner z bananami, v katerem so našli drogo, na poti iz Ekvadorja v Slovenijo.

Gre za nov rekordni zaseg drog s strani malteških oblasti, potem ko so lani decembra zasegli pošiljko 612 kilogramov drog na poti iz Ekvadorja in Kolumbije v Libijo, poročajo malteški mediji.

Carina je v izjavi sporočila, da je bil zaseg rezultat daljše operacije. Kontejner so izbrali za pregled po podrobni oceni grožnje, ko je ta prešel mednarodno pristanišče. Zaradi nekaterih napak pri osnovnem pregledu so cariniki odprli tovor s 1080 škatlami banan. Fizično so nato pregledali vsako od teh škatel. V večini so bile sicer res banane, v 37 pa so odkrili skupno 740 paketov bele snovi. Testi so kasneje potrdili, da gre za zelo čist kokain.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Cazzimperio  |  09 .06. 2021 ob  15: 23
Izet živi v Dubaju.
Slovenski policaji pa v Ljubljani.
To je vse....
Zarja |  09 .06. 2021 ob  14: 57
A bejž no Rastoder. Tudi zadnjič so ti jih podtaknili ?