PO VETU DRŽAVNEGA SVETA: Pod streho vsi proračunski dokumenti za prihodnji dve leti

Slovenija

DZ je danes s potrebno večino vseh poslancev ponovno podprl interventni zakon, na katerega je državni svet izglasoval odložilni veto. Skupaj z zakonom o izvrševanju proračunov za leti 2020 in 2021, ki je bil pred tem prav tako deležen zadostne podpore, so tako pod streho vsi proračunski dokumenti za prihodnji dve leti.

DZ je danes ponovno podprl dva zakona iz proračunskega paketa za prihodnji dve leti, na katera je državni svet izglasoval odložilni veto. Za zakon o izvrševanju proračunov je glasovalo 48 navzočih na izredni seji, za interventni zakon pa 49. Tokrat so bili potrebni glasovi večine vseh poslancev, to je najmanj 46.

Zakon o izvrševanju proračunov za leti 2020 in 2021 ter interventni zakon sta sestavni del proračunskih dokumentov, ki jih je DZ sprejel pred desetimi dnevi. Prvi bo omogočil, da bo izvrševanje novega proračuna s 1. januarjem lahko nemoteno steklo, z drugim pa se na podlagi dogovora s sindikati omejuje rast izdatkov na področju plač v javnem sektorju, v skladu s koalicijsko pogodbo pa je vlada vanj zapisala tudi izredno uskladitev pokojnin.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija