PO TRAGEDIJI V MENGŠU RONOVI LASTNIKI PREKINILI MOLK: "Sploh še smemo imeti psa na domačem teritoriju?"

Kronika

Uradnega dokumenta, zakaj je umrla 8-letna deklica, ki naj bi jo v Mengšu napadel pes, še ni. So se pa po dnevih molka oglasili lastniki psa Rona, družina Ves iz Mengša. Tragedija, ki se je zgodila na njihovem dvorišču, je grozljiva, kot tudi pogrom, ki se je zgodil nad njihovo družino po dogodku, pravi Anica Ves.

Anica Ves

"Sočustvujem s starši, ki so izgubili punčko, a pogrom nad nami in psom, ki je bil privezan na domačem dvorišču, boli," je prvič po tragediji za televizijo Planet TV spregovorila Anica Ves.

"Takšne okoliščine so grozne … tudi za starše … Groza! Ampak … kaj je zdaj to, da nimamo več miru?! Sploh še smemo imeti psa na domačem teritoriju? Ker si potem avtomatično kriv, če kaj stori v svojem okolju, privezan pes, pri vsej zaščiti, ki jo imamo," se sprašuje Vesova.

Ronovega lastnika in Aničinega sina Primoža Vesa je o pretresljivem dogajanju na domačem dvorišču obvestila sestrična. Po nočni izmeni je spal.

Primož Ves

"Besed sestrične najprej sploh nisem razumel. Da oživljajo punčko, ki je bila pri našem psu. V vse to sem se zbudil in sem bil šokiran. Nisem mogel verjeti in nisem vedel, kaj se je zgodilo s psom. Ali je pobegnil, ali se je to zgodilo v parku. Pridem dol, pes je bil privezan," je dogajanje prejšnjo sredo opisal Primož.

Deklica, ki naj bi jo spremljal sosed, sicer oče njene sošolke, je po trditvah Primoževega starejšega brata psa dražila z zelenjavo, ko je ta skočil. Pri tem naj bi se zapletla v verigo in padla. Podobno naj bi dogodek opisali še dve osebi. Oživljal jo je do prihoda domžalskih reševalcev. Po neuspešnem oživljanju so jo odpeljali.

Ron

Policisti so do danes uradno sporočili le, da je pes napadel otroka in ga ugriznil. O dogodku naj bi policijo obvestila odrasla oseba, ki je prišla na kraj, odstranila psa in poklicala reševalce nujne medicinske pomoči. Policijska preiskava še ni zaključena in razen teh prvih informacij, še vedno ni nobene uradne razlage o natančnem poteku dogodkov usodnega dne.

Z veterinarske inšpekcije so Primoža obvestili, da bodo Rona uspavali, zato je lastništvo psa predal Simonu Mihoriču, ki je preko odvetniške družbe sprožil postopke za preprečitev usmrtitve. Kot je dejal Mihorič: "Odvlekli so psa, je agresiven in napadalen. Potem pa pokličeš v center in povejo, da je pes dobričina. Pes je čipiran, cepljen, vse tako kot mora biti. Nikoli agresiven, nikoli nobenega ugriza."

Simon Mihorič

Obdukcijskega poročila, ki bi razkrilo vzrok smrti 8-letnice, še ni.

Anica je pretresena in zaskrbljena, da bodo krivdo za dogodek naprtili sinu, ki bi mu v tem primeru zaradi povzročitve splošne nevarnosti grozila zaporna kazen.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  26 .03. 2021 ob  18: 42
55
Pes je bil doma in na verigi.Branil je svoj teritorij in sebe pred deklico ki je ni poznal in ni vedel kakšne namene ima.Osem let star otrok nima kaj hodit sam okrog brez staršev.Sploh pa ne po tujih dvoriščih.
Tukaj nista kriva ne pes in niti gospodar.
alfa |  26 .03. 2021 ob  16: 44
34
To sodstvo me delno spominja na tistega umrlega edinca Marka iz Srgašev , ki ga je tržačan pijan povozil in je res bil kriv, pa so ga sprva oprostili namesto kaznovali ..a tukaj je lastnik psa po nočni izmeni spal in ni bil kriv ,bi pa ga kar dali v zapor in psa uspavali ,a pes je bil zavezan na dvorišču...in tu zdaj bodi ti pameten...narobe svet
ManofSteel |  26 .03. 2021 ob  16: 05
29
V kaki državi mi živimo, hej. Zdaj bodo kar natrpali krivdo na gospodarja ali kako že? Mislim a je pri nam sodstvo še prištevno ? Ali je tožilstvo šlo totalno v *****
alfa |  26 .03. 2021 ob  15: 55
54
Žal mi je te deklice, in splet okoliščin je dramatičen pa vendarle ne razumem zakaj bi moral lastnik psa it v zapor in ne razumem zakaj treba psa uspavat...saj je bil pes ZAVEZAN na SVOJEM LASTNEM dvorišču...A bo tudi sosed ,ki naj bi takrat čuval deklico ,ko je ta dražila psa šel tudi v zapor, kdo je tu zdaj največ kriv?