PO TEM, KO JE MATER ZAŽGAL, KER MU JE VZELA ZADNJO CIGARETO: Tožilstvo bi 39-letnika poslalo na zdravljenje

Kronika

V začetku oktobra smo poročali o grozljivem primeru nasilja v Splitu, ko je 39-letni moški domnevno zažgal svojo 61-letno mater. Razlog je naravnost šokanten. Sina naj bi razbesnelo to, da mu je mati vzela zadnjo cigareto. Tožilstvo je zdaj 39-letnika obtožilo težkega uboja in zanj predlaga zdravljenje. 

Fotografija je simbolična. 

Županijsko državno odvetništvo iz Splita je v teh dneh podalo obtožnico zoper 39-letnega Branimirja Sušića zaradi težkega uboja 61-letne matere. Tožilstvo meni, da je bil obtoženec med dejanjem neprišteven, zato zanj predlaga zdravljenje v bolnišnici za osebe z duševnimi motnjami.

Kot je razkrila preiskava, je obtoženi mater ubil v noči na letošnji 3. oktober, med 1.30 in 8. uro zjutraj, v stanovanju v Splitu. Bil naj bi v psihotičnem stanju, zaradi katerega ni mogel razumeti značilnosti svojega dejanja in ga upravljati, piše Slobodna Dalmacija.

Obtožnica ga bremeni, da je po prepiru z materjo, ki jo je že v preteklosti maltretiral, zažgal z vžigalnikom in prižgano cigareto. Po nastalem požaru pa ji ni nudil takojšnje pomoči, ki bi ji lahko rešila življenje.

Kot je Slobodna Dalmacija poročala oktobra, sta mati in sin usodno sobotno noč preživela pred televizijo. Spor se je vnel zaradi zadnje cigarete, ki jo je mati vzela sinu, sicer strastnemu kadilcu, čeprav ji slednji tega ni dovolil. Ženska naj bi odšla cigareto prižgat v kopalnico, kamor ji je sledil tudi sin. V kadi ji je vžgal lase in oblačila, najverjetneje pa jo je tudi udaril ali pahnil, da je padla v nezavest, saj sosedje niso slišali nikakršnih krikov. Odprl naj bi vodo in ji rekel: "Zdaj se pa sama pogasi."

Obdukcija je po pisanju medija pokazala, da je ženska umrla zaradi utopitve.

Sušić je nato, medtem ko je mati umirala v neznosnih mukah, popil tableto in odšel spat. Zjutraj je okoli 7. ure najprej odšel na kavo v bližnji lokal, šele ob povratku domov, ko je v kopalnici zagledal mrtvo mater, pa poklical na urgenco. 61-letnico so reševalci našli močno poškodovano, zoglenelih je bilo kar 80 odstotkov njenega telesa.

Tožilstvo je v obtožnici predlagalo, da se 39-letniku podaljša pripor, še piše Slobodna Dalmacija.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  07 .12. 2021 ob  11: 36
Tožilca je treba poslat na zdravljenje! Mandrilo!