PO SRAMOTNEM OBNAŠANJU VOZNIKA AVTOBUSA: V Arrivi nad dogodkom pretreseni, vodstvo že ukrepalo

Koper

Včeraj smo poročali o neprimernem obnašanju voznika Arrivinega avtobusa do potnikov, ki so se v soboto peljali na relaciji od Trsta do Kopra. Po navedbah ene izmed zgroženih potnic, naj bi voznik na avtobusni postaji v Kopru, ki sicer ni bila končna postaja, vse potnike nagnal z avtobusa, ob tem pa grdo preklinjal. Na incident so se danes odzvali tudi v avtobusnem prevozniku Arriva, kjer se potnikom za neprijetno izkušnjo iskreno opravičujejo. 

"Obžalujemo neprimerno komunikacijo in samovoljno vedenje našega zaposlenega. Nad dogodkom smo pretreseni, zato je vodstvo družbe že ukrepalo. Primer se raziskuje, z voznikom bo opravljen zagovor, sprejeti bodo ukrepi v skladu z internimi pravilniki," so v Arrivi zapisali v odzivu na sobotni incident. Kot so še dodali, "vodstvo Arrive ostro obsoja kakršna koli dejanja, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot znak nestrpnosti. Potnikom se iskreno opravičujemo za neprijetno izkušnjo."

Arrivino opravičilo se navezuje na sobotni dogodek, ki se je zgodil na glavni avtobusni postaji v Kopru. Včeraj smo namreč v našem uredništvu prejeli pismo zgrožene potnice, ki se je v soboto z Arrivinim avtobusom peljala na relaciji Trst–Koper–Piran, a naj bi se vožnja zaključila na grozljiv in nedopusten način na koprski avtobusni postaji. Voznik avtobusa se je po besedah omenjene potnice očitno odločil, da potnikov ne bo zapeljal do Pirana in jih grdo spodil z avtobusa. Še posebej nespoštljiv naj bi bil do italijanskih potnikov. "Sp*** dol, Italijani di merda! Marš dol, sem rekel! Tam imate drugi avtobus, ajde, ajde! Kaj me boli k***, kaj vi mislite! Tako sem se odločil, tak je pač sistem, marš!" naj bi se drl, ob tem pa nastopil zelo agresivno.

Prestrašeni in začudeni potniki so tako ostali v Kopru, kjer so morali počakati na drug avtobus, voznik pa je jezno, skupaj z njihovo prtljago, odpeljal s postaje, je potnica še zapisala v svojem pismu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  22 .10. 2019 ob  13: 24
-5
Zal mi je za pretresene potnike ki nic slutec so zeleli samo prit domou.
Vendar samo razmiljam.
Recimo postavil se bom v vlogo voznika in kako bi reagiral v primeru ce bi zvedel po tel.naslednje:
-zena je pravkar sla v pojstlo z drugim
-sosed mi dela skodo in krade z katerim sem ze leta v sporu
-prihaja do razdelitve premozenja in zelijo mi pobrat vecino na neposten nacin
-spet se znasajo nad otroka in ga pretepajo,zena doma joka in neve kaj naredit
Ok,voznik je bil moski bi morda ta razlaga pomagala razumet dogodek ali je vase mnenje da je sluzba na prvem mestu?
tupamaros |  22 .10. 2019 ob  07: 55
Pismo jim je napisala...